ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Numar minim de zile lucrate pentru efectuare concediu dupa reintoarcea din CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va mai deranjez cu o intrebare foarte importanta pentru mine referitoare la concediul meu anual: exista un numar minim de zile lucrate dupa intoarcerea din concediul de crestere copil in data de 27.04.2015, concediu de 1 an si 11 luni (ultimul an fiind fara plata) pentru a beneficia de o parte din concediul meu de odihna la inceputul lunii iullie 2015 (minim 5 zile)? Precizez ca am voie la minim 2 zile lunar la 1 luna lucrata (am 25 de zile anual de concediu de odihna valabile prin contractul meu de munca).
Astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare si va multumesc anticipat pentru efort si pentru ajutor!!! O zi cat mai buna in continuare!!!

Laura

Laura Popa
 User  Laura Popa
a intrebat la 08 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laura Popa la 09 Iun. 2015
Cu multa placere si succes!

Daca CO il luati ma tarziu cu siguranta numarul de zile cuvenite va creste, in functie de perioada lucrata pana atunci. La cele 4 zile se vor adauga zilele cuvenite proportional cu timpul lucrat pana atunci de la revenirea din CIC.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adela Maria Balan la 09 Iun. 2015
Am redat mai jos cum se calculeaza concediul de odihna anual, va rog sa citit raspunsul. Concediul de maternitate nu afecteaza durata concediului de odihna cuvenit.

Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Popa
 User Laura Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
Buna ziua! Multumesc frumos inca o data pentru raspunsul dumneavoastra si chiar voi urma sfatul dumneavoastra cu cererea de CO inregistrata pentru perioada dorita de mine si voi vedea in functie de raspunsul lor cate zile imi voi putea lua! Numai bine si o zi cat mai buna in continuare va doresc!!! Laura
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adela Maria Balan
 User Adela Maria Balan
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
Buna ziua ,

Si eu doresc sa stiu cum se calculeaza zilele de concediu avand 21 de zile de concediu pe an si urmeaza sa nasc in 29 noiembrie.
Va rog frumos sa ma ajutai cu mai multe informatii.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Laura Popa la 08 Iun. 2015
Corect, ati calculat foarte bine.

Nu, nu ar fi nici problema sa consumati cele 4 zile de CO cuvenite. Depuneti o cerere de CO si asteptati raspunsul angajatorului. In functie de acesta vedeti daca ramane perioada dorita de dvs sau negociati cu angajatorul o alta perioada.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laura Popa
 User Laura Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2015
Va multumesc mult pentru raspunsul rapid! Prin urmare, trebuie sa astept 2 luni si jumatate ca sa beneficiez de 5 zile lucratoare de concediu de odihna, din punct de vedere al legislatiei in vigoare asa este? Daca seful meu ar aproba ca pot beneficia de 1 zi in plus de concediu pentru inceputul lunii iulie, dupa fix 2 luni de munca, nu ar fi nici o problema totusi nu? Va multumesc mult de tot anticipat inca o data pentru raspuns si o zi cat mai frumoasa in continuare sa aveti!!!
Laura
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2015
Concediul de odihna se calculeaza prin impartirea numarului total de zile de CO din contract la numarul de luni din an si rezultatul se inmulteste cu numarul de luni lucrate. Astfel, in cazul dvs ati avea dreptul la exact 2 zile de CO pentru o luna lucrata. Pentru perioada cuprinsa intre data de 27.04.2015 si 1.06.2015 aveti dreptul la 4 zile de CO pentru cele doua luni lucrate in acest interval.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu adriana iancu G Stancu Marius Ion Gratiela Petrescu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024