ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Manual intrebari REVISAL: Intrebari si Raspunsuri


de Clublegislatiamuncii.ro la 02 Sep. 2011


Sinteza catorva raspunsuri la cel mai des intalnite intrebari referitoare la registru si aplicatiile conform HG500/2011. Manual oferit de ITM Harghita.


1. Manualul de utilizare al aplicatiei Revisal 5.0.6 se regaseste in aplicatia instalata accesand butonul ?, din dreapta sus.

2.
Aplicatia Revisal versiunea 5.0.6 nu importa din vechea baza de date (Revisal versiunea 2.4.0) urmatoarele:

- contractele incetate;
- contractele active incheiate pe perioada determinata care au data de sfarsit anterioara datei la care efectuati importul.

Astfel de situatii nu se vor importa in noua versiune fiind considerate contracte incetate (intrucat nu s-a efectuat prelungirea lor).

3. Angajatii care in aplicatia veche Revisal au doua sau mai multe contracte de munca la acelasi angajator vor fi preluati cu un singur contract in noua versiune. Contractele in plus trebuie verificate daca sunt active si contin date corecte si trebuie introduse manual de catre angajator.

4. La preluarea angajatorilor cu mai multe contracte care nu pot fi actualizate in timpul unei zile poate intrerupe activitatea din fereastra de preluare, butonul „Suspenda preluare”. Accesand acest buton se poate suspenda procesul de preluare a datelor si inchide aplicatia.

Pentru reluarea procesului se va redeschide aplicatia si se va accesa „Continua Preluare” iar aplicatia va continua actualizarea datelor din acelasi loc in care a fost suspendata. Actionarea butonului „Renunta” duce la nepreluarea salariatului respectiv.

5. Erorile de tipul „Could not execute query” , „Could not insert" apar pentru ca pe calculatorul pe care s-a instalat aplicatia Revisal 5.0.6 a mai fost instalata si aplicatia de evaluare si nu s-au sters fisierele din folderul Application Data, conform procedurii de dezinstalare prezentata in Ghidul de instalare de pe www.inspectiamuncii.ro.

6. Aplicatia Revisal 5.0.6 exporta fisiere in format RVS. Acestea trebuie depuse pe linkul corespunzator noului sistem aflat la adresa: https://reges.inspectiamuncii.ro/Cont/Autentificare?ReturnUrl=%2fPreluariRegistre

7. Versiunile anterioare de Revisal exporta fisiere in format XML. Acestea pot fi in continuare depuse (conform HG500/2011 timp de 90 de zile incepand cu 1 august 2011) la adresa: https://reges.inspectiamuncii.ro:4443/pls/apex/f?p=99

8. Angajatorii care folosesc aplicatii non-Revisal trebuie sa genereze fisiere de tip .rvs folosind optiunea „Validare Registru Non-Revisal" din aplicatia Revisal 5.0.6.

9. Vizualizarea datelor depuse on-line de catre angajatori se efectueaza acceasand meniul „Raport Preluari" si dand click pe codul de incarcare aferent incarcarii. In fereastra Pop-up pop-up care se deschide se pot vizualiza datele angajatilor si contractelor aferente fiecarei depuneri.

10. Mesajul de eroare „ORA-2011: Formatul Fisierului este Invalid.ORA-2041: Fisierul trebuie sa contina cel putin un salariat si un contract.” din momentul incarcarii fisierului .rvs pe on-line semnifica faptul ca operatorul incearca sa incarce un fisier de tip .rvs pe linkul corespunzator vechiului sistem.

11. Mesajul de eroare „Date angajator modificate. Va rugam sa va prezentati la ghiseu” din momentul incarcarii fisierului .rvs pe on-line semnifica faptul ca operatorul a modificat datele angajatorului sau ca datele angajatorului din Revisalul vechi nu corespund cu datele angajatorului preluate in noua baza de date.

In acest caz depunerea trebuie efectuata la ghiseu pentru actualizarea datelor angajatorului pe server. In situatia mentionata mai sus nu este necesara eliberarea unei noi parole.

12. Intrebarile de natura juridica (de ex. termene de depunere, sporuri, modul de interpretare a unor articole din HG500 sau codul muncii, intrebari referitoare la concedii fara plata, autorizatii de munca, calificarea persoanelor desemnate sa intocmeasca registrul, etc). NU trebuie adresate catre informatica sau suport.
 

Articole conexe:

Ultima ora:

Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

3 comentarii

ComentariiMarcel Colibaba 2020-03-19 18:47:06

Bun─? ziua,Sunt director de ??coal─? gimnazial─? ??i a?? dori s─? ??tiu dac─? prevederile art 33 din Decretul 195/2020 sunt aplicabile ??i sectorul ??nv─???─?m??nt preuniversitar de stat.Dac─? da, ce ar trebui s─? fac─? angajatorul ??coala ( reprezentat─? prin Director) ?Dac─? nu, ce ar trebui s─? fac─? angajatorul ??coala ( reprezentat─? prin Director) ?V─? mul??umesc anticipat pentru r─?spuns!

Dumitru Condurachi 2016-05-27 12:27:02

Buna ziua.Am o intrebare; este legal ca dupa 20 de ani vechime califica╚Ťi sa fie reangajat de acelasi patron care si-a schimbat denumirea firmei ca muncitor necalificat. Astept un raspuns.

SIMION ANCUTA 2016-01-19 14:47:20

Buna ziua,Daca am incetat in revisal un angajat si am uitat sa ii fac o modificare la contract cum procedez?Multumesc frumos!

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024