ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt pasii de urmat pe viitor ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez ca sofer la o firma si cu o duba fac aprovizionare cu produse alimentare . In data de 08.01.2016 , la un minus 15 grade afara , din cauza scaderii calitatii antigelului din masina , masina a pierdut tot antigelul . Prin telefon , am sesizat administratorul firmei , acesta mi-a spus sa aduc masina la sediu ( cca 1 km ) , masina a fost dusa ( 2 km ) la un service unde i s-a dat diagnosticul de capac motor spart ( fisurat ) . Administratorul mi-a spus ca pot merge in concediu de odihna , din data de 12.01.2016 , pana se repara masina , eu beneficiind de 21 zile lucratoare . Printr-un telefon , azi 26.01.2016 , administratorul , mi-a spus ca daca , pana pe data de 29.01.2016 nu platesc manopera in valoare de 500 lei , sa vin si sa-mi depun demisia . Ce pot face in aceasta situatie ?

Adaugata in: Codul Muncii Solutie
Sorin-gheorghe Crasoveanu
 User  Sorin-gheorghe Crasoveanu
a intrebat la 26 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2016
Nu este legal, angajatorul nu va poate cere demisia. Acest tip de incetare are la baza exclusiv initiativa angajatului.
Codul muncii
Art. 254.(raspunderea salariatului)
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024