ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna in perioada de preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de 10 ani cadrul unei institutii de stat si, din cauza restructurarii, postul va fi redundant. Am inaintat cererea de concediu, a fost aprobata inaintea deciziei de preaviz. Doresc sa iau concediul de odihna si preavizul sa fie dat dupa revenirea din concediu. Cum se va proceda in situatia in care peste 4 zile de la aprobarea concediului de odihna primesc preaviz? Prin Codul muncii mi se anuleaza concediul de odihna? Apreciez informatia explicita pe baza articolelor Codului Muncii.

Adaugata in: Concediere
Pavel Adriana
 User  Pavel Adriana
a intrebat la 24 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2013
Nu puteti fi concediat in timpul concediului de odihna decat daca intervine un faliment, reorganizare judiciara sau dizolvarea unitatii. Daca intervine o notificare de concediere in timpul concediului de odihna preavizul poate incepe si din timpul concediului sau dupa. Concediul de odihna poate fi efectuat si in timpul preavizului. Iar din motive obiective angajatul poate fi rechemat din concediu de catre angajator. Insa in cazul in care nu apare niciuna dintre cele 3 situatii prezentate, nu aveti cum sa fiti concediata in timpul CO, nu ar fi legal.

Art. 151 - Codul muncii republicat
(1) Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.

Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
................
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024