ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este legal sau nu aceasta practica ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Acum ceva timp cand m-am angajat, managerul sucursalei in care lucrez m-a pus sa imi sriu si semnez o demisie in alb (nedatata).
Intrebarea mea este cat de legala este aceasta practica si daca poate fi combatuta cumva in caz ca firma vrea sa abuzeze de aceasta hartie?
Eu sunt incadrat pe perioada nedeterminata.

Va multumesc.

Adaugata in: Concediere
Claudiu Campean
 User  Claudiu Campean
a intrebat la 04 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 09 Mar. 2015
as dori sa completez la cele spuse de d-na Adriana:
din start, asa cum a spus si domnia sa, NU este legal.
daca poate fi combatuta in caz ca firma vrea sa abuzeze de aceasta hartie? personal cred ca nu, desi un avocat bun poate m-ar contrazice. ma gandesc totusi ca acea hartie are semnatura dvs olografa, trebuie pusa doar o data de inregistrare a documentului si se poate spune ca v-ati depus demisia.
puteti face o sesizare la itm, care va intreprinde un control la angajator, iar acesta va nega, evident, cand va fi intrebat despre acest fapt.
se cunoaste, totusi, si la un nivel destul "de sus", ca aceasta este o practiva des intalnita in randul angajatorilor. destul de greu de dovedit. intrebarea care ar trebui pus este: de ce s-a ajuns la aceasta practica??? dar aici intram in niste discutii care pe dvs probabil ca nu va intereseaza in acest moment.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2015
Nu este legal, angajatorul nu va poate cere demisia. Acest tip de incetare a contractului individual de munca are la baza exclusiv initiativa angajatului.
Codul muncii
Art. 81
(1) Prin demisie se ?ntelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului ?ncetarea contractului individual de munca, dupa ?mplinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa ?nregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a ?nregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Daca exista un motiv serios si un temei legal, angajatorul poate dispune concedierea, este dreptul lui. Concedierea este incetarea raportului de munca exclusiv din initiativa angajatorului, deci poate face acest lucru. Dar in functie de temeiul incetarii va trebui verificat daca se respecta legea si pasii corecti in dispunerea ei.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024