ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Va rog sa ma sfătuiți ce trebuie sa fac legal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt inspector de personal la o firma de confecții.Patroana ma obliga in luna Noiembrie sa fac acte adiționale la CIM a muncitorilor cu modificarea programului de munca de 2 ore , așa sa apăra pe statul de plata iar diferența pana la 9 ore sa o plătească la negru.E ilegal ceea ce vor sa facă si refuz sa Execut așa ceva .Vreau sa-mi dau demisia dar problema e ca dacă plec nu-mi voi primi banii ( sunt angajata cu salariul minim pe economie iar diferența pana la o anumită suma o primesc la negru sau vag stipulată in CCM sub forma de echipament si antidot ). iNtrebarea e cum ar trebui sa procedez ca sa- mi primesc toți banii pentru luna Noiembrie. Mentionez ca nu au frica de controale sau alte chestii deoarece administratori nu sunt ei ci alte persoane din afara firmei.
Aștept un răspuns si un sfat urgent.
Mulțumesc.

Adaugata in: Concediere Concediere
Lenuta D.
 User  Lenuta D.
a intrebat la 24 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Nov. 2015
Munca partial neevidentiata si nefiscalizata realizata prin evidenta dubla si asa-numita "plata in mana" reprezentand plus fata de evidenta din documente, este munca la negru.
Daca un angajator are mai mult de cinci angajati care lucreaza la negru, atunci aceasta fapta este considerata infractiune, iar angajatorul va raspunde penal.
Dar, articolul nr. 260, alin.1, litera f din Codul Muncii, Legea nr. 53 din 2003, prevede instituirea amenzilor si pentru persoanele care accepta sa munceasca la negru.
Art. 260. (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
In situatia in care dumneavostra, alegeti sa demisionati, veti primi doar salariul din contractul individul de munca. Nu aveti ce face.

Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024