ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

OUG 69/2003 si concedii medicale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi linkul pt OUG 69/2003 modificata si actualizata. Am trimis o instiintare angajatorului ca aceasta trebuie listata si afisata in holul institutiei. Acvesta mi-a spus ca el are varianta noua a acestei legi. Unde as putea sa o gasesc si eu? Va multumesc!
2. Care sunt pasii pentru a obtine un concediu medical mai lung si ce medic il poate prescrie? Mai lung de 5 zile. Mentionez ca ma simt foarte rau si nu am posibilitatea sa merg la serviciu fiind insarcinata in 7 sapt. Pana acum am primit cu taraita cate 5 zile de concediu de la medici diferiti pt ca medicul de familie spune ca nu-mi poate da mai mult odata. Mi-e groaznic ca in fiecare luna sa umblu dupa adeverinta de la serviciu si stat la coada la CAS pt vizat ca api sa ajung la medic sa imi elibereze cncediul. Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 19 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ileana Zepa
 User Ileana Zepa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Casiana, am fost in situatia ta in urma cu un an. Desi am fost de 2 ori internata in spital cu iminenta de avort, ma tot plimbam de la un medic la altul, pt ca niciunul nu ma lamurea si nu ma ajuta. Medicul de fam. spunea ca el imi poate da max 30 zile in ultimele 365, cate max 10 odata si nu le putea prelungi cu inca 10, deci intre 2 bucati de cate 10 trebuia sa am cel putin o zi lucrata. Medicul de specialitate mi-a dat de 2 ori cate 5 zile, cu mari rugaminti, desi era in cunostinta de cauza cu situatia si internarile. Medicul de medicina muncii a spus ca nu ma poate propune pentru concediu de risc pt ca serviciul meu de birou nu presupune nici un risc pentru copil, nici el nefiind impresionat de spitalizari. Intr-un final mi-a venit ideea sa merg la un prieten neurochirurg, am fost la spitalul unde lucreaza si el mi-a dat concedii pe perioade de max 15 zile, dar macar mi le-a dat in prelungire astfel incat doar primele 5 zile au fost platite de catre angajator. Cand am ajuns la 90 de zile medicale, am inceput cele 126 de zile concediu de sarcina si lauzie, luate cu mult in avans, cand a venit bebele cu o saptamana intarziere eram la limita, mai aveam doar 43 de zile. Pana la urma s-a terminat cu bine.
Sanatate tie si copilului!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Casiana X la 20 Mar. 2012
Cu multa placere! Concediul de risc maternal se acorda in functie de indicatia medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, fiind precedat de un control medical in urma caruia se stabileste. Indemnizatia pentru un astfel de concediu este de 75% din baza de calcul, respectiv medica veniturilor brute din ultimele 6 luni la care se aplica procenutul de 75%
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2012
Multumesc de raspuns!! Concediul de risc maternal cum se acorda??
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2012
Presupun ca va referiti la OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, pe care o puteti gasi aici http://legeaz.net/text-integral/oug-96-2003-actualizata-2011-legea-protectiei-maternitatii-la-locurile-de-munca.

Concediul medical se acorda de catre medicul de familie de regula, insa in baza unei recomandari a medicului specialist. Acesta din urma emite un certificat in baza caruia sa puteti apoi intra in concediu medical. Poate fi acordat si la sugestia medicului de medicina muncii, in baza unui control, insa in acest sens este bine sa luati legatura cu angajatorul iar acesta din urma sa fie anuntat referitoar la starea dumneavoastra de graviditate, daca nu ati facut acest lucru pana acum.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024