ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stabilire transe de vechime in invatamant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca perioada de asigurat social, perioada in care am beneficiat de prestatii de asigurari sociale fiind in concediu de crestere copil pana la 2 ani se ia in considerare la transa de vechime in invatamant si in care lege gasesc aceasta informatie?

Violeta Popescu
 User  Violeta Popescu
a intrebat la 18 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Violeta Popescu
 User Violeta Popescu
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Oct. 2012
Multumesc pt raspuns , din pacate secretara de la scoala nu vrea sa ia in considerare aceste legi spunand ca in invatamant este altfel. Cum as putea sa-i dovedesc ca este aceeasi lege peste tot ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2012
OUG 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala:

Art. III
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.008 din 14 noiembrie 2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

17. La articolul 18, alineatul (7) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."

Art. IV
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 830 din 10 decembrie 2010, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

27. La articolul 22, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2012
Da, concediul pentru crestere copil se ia in considerare pentru vechimea in munca, serviciu si specialitate. Acest lucru se aplica atat persoanelor care au intrat in concediu in baza OUG 111/2010, cat si a OUG 148/2005, modificate prin OUG 124/2011.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024