ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor vechime,indexare salarii,calcul concedii medicale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1.Acordarea sporului de vechime in munca se realizeara conform contractului colectiv de munca pe unitate sau conctractului colectiv la nivel national ,tinand cont ca este mai favorabil cel acordat in contractul colectiv national?

2.Daca, in perioada indexarii salariului cu un procent de 3% te afli in concediu medical , nu beneficiezi de aceasta clauza cuprinsa in contractul colectiv de munca pe unitate?Poate fi anulata de o hotarare a directoratului pentru cei aflati in concediu medical?

3.La 01.01.2012 se introduce in salariul de baza sporul de vechime,conform contractului colectiv pe unitate, indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza la salariu de baza care are inclus si sporul de vechime?

Tatiana Morosanu
 User  Tatiana Morosanu
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
1. Contract colectiv de munca la nivel national nu mai exista din ianuarie 2011, deci acest tip de document iese din disctuie. Sporul de vechime se acorda in baza CCM la nivelul unitatii, ramurii / sectorului de activitate sau, acolo unde exista unul, a CCM la nivelul unor grupuri de unitati. La nivelul bugetar exista legi sau acte normative speciale care prevad acest spor si cuantumul lui.

2. Nu se aplica niciun fel de majorare sau indexare pe perioada concediului medical, fiind perioada de suspendare a contractului de munca. Iar suspendarea duce la suspendarea prestarii muncii si a drepturilor de natura salariala acordate angajatului respectiv. Indexarea se poate aplica dupa ce se incheie concediul medical si reveniti la lucru. In timpul medicalului primiti o indemnizatie de natura medicala, pe baza veniturilor brute realizate in cele 6 luni anterioare si prin care s-a constituit stagiul de cotizare.

3. Asa cum v-am spus la punctul 1, indemnizatia medicala se calculeaza in baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare, si care au stat la baza realizarii stagiului de cotizare pentru indemnizatii de acest tip. Se va lua in calcul salariul brut lunar, din cele 6 luni anterioare, asa-dar.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024