ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Vechime in specialitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana are vechime ca inginer economist de 4 ani si 2 luni. Persoana vrea sa participe la un concurs pentru functia publica de inspector grad principal, functie publica pentru care trebuie sa indeplineasca conditia de vechime respectiv, vechime 5 ani in specialitatea studiilor absolvite.In anul 2011 si jumatate din anul 2012 persoana s-a aflat in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, dupa care a mai lucrat o luna.

Perioada cat persoana s-a aflat in concediu pentru cresterea copilului se ia ca vechime in specialitate pentru a intregii cei 5 ani de vechime necesari pentru a participa la concurs ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Magdalena Anghel
 User  Magdalena Anghel
a intrebat la 11 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Mar. 2013
Da, concediul crestere copil reprezinta vechime in munca, serviciu si specialitate si se ia in considerare la acordarea drepturilor ce decurg din aceste statute.

Art. 22 - OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare:
(1) Perioada ?n care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) si (5) constituie perioada asimilata stagiului de cotizare ?n vederea stabilirii drepturilor de pensie ?n sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) si art. 6 constituie vechime ?n munca si ?n serviciu, precum si ?n specialitate si se are ?n vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda ?n raport cu acestea.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024