ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

model cerere amnistie dupa legea 125/2014


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma unei pensii de urmas incasata necuvenit mi s.a spus sa fac o cerere de amnistie dupa legea 125 din 2014..ma puteti ajuta cu un model de astfel de cerere? Vrem sa aflam cat a mai ramas de plata si ne.a spus sa facem aceasta cerere saa o trimitem cu decizia pe care am primit.o .va multumesc!

Adaugata in: Pensii Pensie urmas
Valentyna Valy
 User  Valentyna Valy
a intrebat la 15 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2015
Nu exista un astfel de model.Cererea o faceti dumneavoastra in baza art.1 la Legea 125/2014
privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii.
Art. 1
(1) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, debitele constituite sau care urmeaza a fi constituite in sarcina pensionarilor aflati in evidenta sistemului public de pensii la data intrarii in vigoare a prezentei lei, reprezentand sume incasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizatie sociala pentru pensionari si indemnizatie pentru insotitor, nu se recupereaza.
(2) Sumele cu titlu de pensie, indemnizatie sociala pentru pensionari si indemnizatie pentru insotitor provenite din debite si recuperate de la pensionari incepand cu data de 1 ianuarie 2011 si pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi se restituie esalonat, pe o perioada de 5 ani calendaristici, incepand de la data de 1 ianuarie 2015, prin plati anuale egale.

(3) Restituirea se realizeaza pe baza cererilor depuse de catre pensionari la casele judetene de pensii, Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti, respectiv casele de pensii sectoriale.
(4) Nedepunerea cererii prevazute la alin (3) atrage nerestituirea sumelor.
(5) Sumele ce urmeaza a fi restituite pensionarilor in conditiile alin (2) nu se actualizeaza cu indicele de inflatie si nu sunt purtatoare de dobanzi, penalitati de intarziere sau majorari de intrarziere, dupa caz.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024