ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Model adeverinte pentru sporuri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca exista un model de adeverinta pentru sporuri, pentru grupa sau pentru ore de noapte impus de Casa de Pensii.
Va multumesc,


Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 23 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2013
Gasiti aici http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6035/modele-documente-pentru-dosarul-de-pensionare.html un model de adeverinta pentru sporuri. Va redau mai jos din continutul artioclului, adeverinta pentru sporuri.

"Antet,

ADEVERINTA nr. ......./ .......
privind sporul pentru munca prestata in timpul noptii

Adeverim ca domnul/doamna ........, avand codul numeric personal ......, nascut /nascuta la data de ..... in localitatea ......, judetul ..., fiul/fiica lui ..... si al/a ...., a fost angajatul/angajata unitatii ..... in perioada .... si a desfasurat activitate organizata pe schimburi, beneficiind de spor pentru munca prestata in timpul noptii, dupa cum urmeaza:
Nr. Crt. pozitia (0)
Perioada in care a desfasurat activitatea organizata pe schimburi
De la data pozitia (1)
... pana la data ... pozitia (2)
Sporul acrodat pentru munca prestata in timpul noptii, conform legii (%)pozitia (3)
Procentul mediu al sporului pentru munca prestata in timpul noptii (col. 3 x %) pozitia 4
Temeiul legal in baza caruia a fost acordat acest spor este ....
Prezenta adeverinta a fost eliberata la cererea sus-numitului/sus-numitei, pe baza datelor cuprinse in arhiva aflata in pastrarea noastra, spre a-i servi la stabilirea/recalcularea pensiei.

Reprezentant legal, Intocmit,
Numele si prenumele
Functia
Semnatura
Stampila


In situatia in care munca a fost prestata ocazional pe timp de noapte, in cadrul unor activitati care erau organizate pe schimburi, adeverintele vor cuprinde sumele acordate, luna de luna, cu titlu de spor de noapte.
In situatia persoanelor care, prin natura sarcinilor de serviciu, au desfasurat activitate numai in timpul noptii, adeverintele vor cuprinde procentul in care, potrivit legii, sporul de noapte a fost acordat.


Antet,

Nr. .../ ....
ADEVERINTA

Se adevereste prin prezenta ca domnul/doamna .., nascut/nascuta la data de .... in localitatea ... judetul ..., avand codul numeric personal ...., a fost angajat/angajata cu contract individual de munca la societatea ..., in meseria /functia .., in perioada .. .
Pe perioada .. se incadreaza in grupa i de munca, in procent de .., pe baza prevederilor .., activitate care se regaseste la pozitia .. din anexa nr. 2 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Societatea se regaseste la pozitia ... din anexa nr. 3 la Legea nr. 263/2010 , cu modificarile si completarile ulterioare.
Mentionam ca prezenta adeverinta s-a eliberat in baza documentelor, verificabile, aflate in arhiva societatii, cunoscandu-se atat prevederile Codului penal referitoare la falsuri in inscrisuri oficiale, cat si prevederile legislatiei de reglementare a pensiilor din sistemul public, potrivit carora angajatorul poarta intreaga raspundere pentru valabilitatea si corectitudinea actelor doveditoare utilizate la stabilirea drepturilor de pensie

Conducatorul unitatii, Intocmit,
Numele si prenumele
Functia
Semnatura
Stampila"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Feb. 2013
Art. 127 din HG 257 DIN 2010
(1) Sporurile cu caracter permanent care se pot valorifica la stabilirea si/sau recalcularea drepturilor de pensie, potrivit prevederilor art. 165 alin. (2) din lege, sunt cele prevazute in anexa nr. 15.
(2) Adeverinta prin care se dovedesc aceste sporuri va cuprinde obligatoriu cel putin urmatoarele elemente:
a) denumirea angajatorului;
b) datele de identificare a persoanei;
c) perioada in care s-a desfasurat activitatea, cu indicarea datei de incepere si de incetare a acesteia;
d) functia, meseria sau specialitatea exercitata;
e) denumirea sporurilor, procentul sau suma acordata;
f) perioada in care a primit sporul si temeiul in baza caruia s-a acordat.
(3) Adeverintele prevazute la alin. (2) vor avea numar si data de inregistrare, stampila unitatii emitente, precum si semnatura celui care angajeaza unitatea sau a persoanei delegate in acest sens de conducerea unitatii.

(4) In ceea ce priveste sporul pentru munca prestata in timpul noptii, adeverintele doveditoare ale acestuia vor fi eliberate cu respectarea modelului prevazut in anexa nr. 16.

Art. 126
(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024