ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum pot beneficia de somaj ca absolvent de facultate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Exista un termen 1 luna mi s-a spus mie in care absolventii de facultate se pot inscrie la anofm? In statut scrie 'nu mai tarziu de 12 luni'..
Eu sunt un caz mai special, situatia mea este foarte complicata.. inainte sa-mi iau licenta am intrat in somaj ca fosta angajata, astfel ca s-au suprapus cele 2 situatii si nu a avut sens sa incerc sa obtin somaj ca absolventa. Am beneficiat de acest tip de somaj timp de 9 luni. Acum sunt ..libera profesionista, pt ca am lucrat 3 sapt intr un loc unde m-au primit-contract pe perioada nedeterminata doar ca sa si primeasca ei salariul acela de la stat 'stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a somerilor' , iar pe mine ma platesc ..cand au chef. Mi-am dat, bineinteles, demisia. La anofm mi-au spus ca nu mai pot beneficia de nimic si nici chiar inscrierea in evidenta lor ca persoana in cautarea unui loc de munca nu are mare sens.. eu am citit statutul ala de 10 ori si dupa ce am citit si ce mai scrie pe aici pe la voi, cu lucratul pe perioada determinata, parca am mai prins curaj. Care ar fi cea mai buna rezolvare a situatiei mele? Mentionez ca prefer sa apar ca somer-absolvent, lucru care nu stiu sub ce forma e posibil daca am lucrat aceste 20 zile, zile care se incadreaza in termenul de 30 zile - perioada de proba, exact cum am formulat si cererea de incetare a contractului-ca nu m-am adaptat..perioada de proba etc... chiar nu am nici o sansa?

Vochescu Ana
 User  Vochescu Ana
a intrebat la 25 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vochescu Ana
 User Vochescu Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2012
Rugamintea mea este sa cititi din nou ce am scris si sa-mi spuneti unde nu m-am exprimat corect, pentru ca nu am pe cine sa intreb.
La data 'intrarii in posesie' a licentei asimilata cu absolvirea, eu eram in somaj ca fost angajat. Si am stat in somaj (500 ron) pana la
7.05.2012, cand m-am angajat pe perioada nedeterminata. Mi-am dat demisia pe 25.05.2012, adica in perioada de proba exact asa am scris in cererea de desfacere a contractului de munca.
Eu nu vreau somaj de ca si cum as fi cotizat, nu cred ca la absolventi se aplica aceleasi criterii, dar nu stiu daca am dreptul pentru ca nu mi-am inregistrat cererea imediat dupa absolvire (februarie-eram in somaj si am mai si lucrat 15 zile).
Vroiam sa stiu daca am dreptul la astia 300 ron/luna sau daca macar-si mai important pentru mine, avand in vedere ca mi-au zis de atatea ori ca n-am dreptul, incat am inceput sa le cred- daca are vreo valoare pentru angajator beneficiaza de acel 1,5 x salariu minim timp de 1 an faptul ca sunt momentan doar luata in evidenta ca 'persoana in cautarea unui loc de munca, absolventa'.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vochescu Ana
 User Vochescu Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2012
Ce intelegeti prin perioada de studii asimilata stagiului de cotizare? Nu am solicitat somaj ca fosta angajata-chiar daca eram in perioada de proba.
Eu vreau sa stiu de unde reiese din lege ca nu am dreptul sa depun cererea de inregistrare ca somer absolvent decat in termen de 2 luni? Ieri mi-au zis ca 10 zile.. e de fapt termenul..
Este vreo diferenta intre somer fara drept de indemnizatie si persoana incautarea unui loc de munca-ambele abslovente-au trecut 4 luni de la absolvire...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2012
Ca sa puteti beneficia din nou de somaj trebuie sa indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, asa cum prevede legea. Nu mai puteti beneficia ca absolvent de indemnizatia de somaj pe care ati primit-o deja in baza perioadei de studii asimilate stagiului de cotizare. In plus, conditia obligatorie in cazul in care solicitati acoradare somajului dupa incetarea contractului de munca, este ca aceasta incetare sa fi avut loc din motive neimputabile dvs ca salariata. Dat fiind faptul ca v-ati dat demisia, acest lucru va anuleaza dreptul la somaj, demisia reprezentand incetare din motive imputabile salariatului, din perspectiva legii somajului.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024