ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

compensatie timp liber pentru ore suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum se acorda zile libere platite cuvenite pentru orele suplimentare lucrate angajatilor care lucreaza in ture? Exista vreo diferenta intre cei care lucreaza 8/16 si cei care lucreaza la tura in ceea ce ptiveste acordarea acestor drepturi ( zilele libere se acorda calendaristic sau doar zile lucratoare)?

Adaugata in: Timp de munca
Gheorghe Sandu
 User  Gheorghe Sandu
a intrebat la 10 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gheorghe Sandu
 User Gheorghe Sandu
a raspuns userului adriana iancu la 13 Oct. 2016
Multumesc pentru raspuns, dar nu limpezeste ceea ce ma intereseaza pe deplin si iata de ce: am acumulat un nr. de 240 ore suplimentare iar in momentul in care am solicitat sa mi se acorde aceste ore mi s-a spus ca vor fi acordate ca zile calendaristice intre 01.11-30.11.2016! Cum se traduce un astfel de raspuns? (motivul pentru care se acorda astfel ar acela ca lucrez in tura 24/72)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2016
Art. 112 prevede o durata normala a timpului de lucru de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. Prin urmare, pentru ca munca prestata de salariat sa reprezinte munca suplimentara trebuiesc indeplinite doua conditii in mod cumulativ: munca sa fie prestata si prestarea muncii sa fie efectuata in afara duratei normale a timpului de lucru.
Programul de lucru al salariatilor care presteaza activitate in ture se stabileste astfel incat durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sa beneficieze de doua zile de repaus saptamanal( acest lucru trebuie evidentiat in pontaj) , precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucru este de 12 ore.
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
Dupa cum vedeti, art. 122 din Codul muncii reglementeaza munca suplimentara efectuata la nivel de ore libere platite si nu la nivel de zile.

Alte intrebari despre Timp de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu violeta Georgescu adriana iancu Marius Ion alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024