ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza vechimea pentru zilieri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am lucrat ca zilier 3500 de ore pe parcursul a cca sapte ani, doar in anumite luni ale anului, lunile nefiind complete. Am lucrat atunci cand era de munca, firma fiind SC Fortuna Constanta. Vreau sa stiu cum se calculeaza vechimea pentru aceste ore sau zile? Pe adeverinta scrie ca societatea respectiva a achitat la CAS darile. Astept raspunsul si va multumesc anticipat! Succes in activitate!

StelutaT - Constanta

Adaugata in: Timp de munca Vechime
Steluta Mache
 User  Steluta Mache
a intrebat la 19 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicu Badoi
 User Nicu Badoi
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2015
nu inteleg doamna ioana popa de ce invocati doamnei steluta matche legea 52/2011, fara sa o intrebati de perioad ain care a lucrat ca zilier. daca a lucrat inainte de anul 2011, aceasta lege nu i se aplica retroactiv.

Pe de alta parte, daca vorbim de o perioada mai veche, se aplica legea pensiilor nr. 263/2010, si se calculeaza conform art. Art. 162. - (1) ÃŽn cazul în care în carnetul de muncÄ??, în carnetul de asigurÄ??ri sociale sau în oricare alt act prevÄ??zut de lege au fost înregistrate salarii pe orÄ?? ori salarii pe zi, salariile lunare se vor calcula prin înmulÅ£irea salariilor orare sau, dupÄ?? caz, zilnice cu numÄ??rul mediu de ore pe lunÄ??, respectiv cu numÄ??rul mediu de zile lucrÄ??toare pe lunÄ?? din perioadele respective, astfel:
a) 25,5 zile (204 ore) pe lunÄ??, pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 1978;
b) 24,5 zile (196 ore) pe lunÄ??, pentru perioada 1 ianuarie 1978 - 1 martie 1990;
c) 23,6 zile (189 ore) pe lunÄ??, pentru perioada 1 martie 199030 septembrie 1990;
d) 21,25 zile (170 ore) pe lunÄ??, pentru perioada 1 octombrie 1990-1 ianuarie 1997;
e) 21,16 zile (169,33 ore) pe lunÄ??, pentru anul 1997;
f) 21,25 zile (170 ore) pe lunÄ??, pentru anul 1998;
g) 21,50 zile (172 ore) pe lunÄ??, pentru anul 1999;
h) 21,67 zile (173,36 ore) pe lunÄ??, pentru anul 2000;
i) 21,42 zile (171,36 ore) pe lunÄ??, pentru anul 2001;
j) 21,25 zile (170 ore) pe lunÄ??, pentru anul 2002;
k) pentru anul 2003 Å??i în continuare numÄ??rul mediu de zile Å??i, respectiv, de ore lucrÄ??toare pe luni se vor calcula conform prevederilor Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificÄ??rile Å??i completÄ??rile ulterioare, referitoare la zilele de sÄ??rbÄ??toare legalÄ??.


Mai mult, este o practica notorie la nivelul caselor de pensii care valorifica de mullti ani adeverintele de zilier si chiar insista sa se face mentiunea platii c.a.s.-ului si pensiei suplimentare (pana prin anul 1993 - 1994).

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Steluta Mache la 24 Iun. 2014
Nu stiu in ce mod as putea sa va explic acest lucru, din nou. V-am redat articolul de lege conform caruia un zilier nu beneficiaza de vechime in munca si asigurare la CAS. Va rog uitati-va in contractul de munca. Carnet de munca nu aveti cu siguranta, pentru ca ele nu mai exista din 2011. Si oricum munca zilierului nu se trece in cartea de munca. Fie ati avut contract individual de munca in baza Codului muncii iar intr-un astfel de caz vechimea este data de durata muncii prestate in baza lui, fie ati avut contract de ziliier caz in care nu aveti vechime si nici stagiu in baza lui. Lamuriti-va intai ce tip de contract aveti. Faptul ca angajatul a platit sau nu acea contributie nu schimba legea si prevederile ei. O adeverinta in niciun caz nu va avea prioritate in fata legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Steluta Mache
 User Steluta Mache
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Iun. 2014
Inca o data va multumesc. Stimata doamna, in conditiile in care am lucrat eu au mai lucrat si alte persoane. CE stiu cu exactotate este ca au atasat acele ore/zile la vechime in munca. REvin la intrebarea mea initiala, la cele 3500 de ore cate luni de vechime ar urm,a sa adaug la carnetul meu de munca? Daca exista inca un raspuns pentru mine va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si succes in viata de zi cu zi.

Steluta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Steluta Mache la 24 Iun. 2014
Nu reiese din acest extras ca ati fost incadrata ca zilier, ci ca salariat obisnuit. Uitati-va in contractul pe care l-ati avui incheiat cu firma si vedeti ce scrie de fapt pe el, ce fel de contract este. Ca zilier, repet, nu sunteti asigurata la sistemul de pensii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Steluta Mache
 User Steluta Mache
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iun. 2014
Va multumesc pentru raspuns. Daca aveti amabilitatea sa cititi am sa va redau exact ce scrie pe adeverinta. Va multumesc!
"Se adevereste prin prezenta ca doamna Titu Steluta.............a fost angajat la societatea SC Fortuna S.A dupa cum urmeaza...........Pentru perioada lucrata s-a retinut CAS, corespunzator si contributia suplimentara, verificabile (state de plata} aflate in arhva societatii. si predate lichidatorului judiciar, detinator al arhivei, cunoscandu-se atat prevederile Codului Penal referitoare la falsul in inscrisuri oficiale cat si prevederile legislatiei de reglementare a pensiilor in sistemul public, potrivit carora angajatorul poarta intreaga raspundere pentru valabilitatea si corectitudinea actelor doveditoare utilizate la stabilirea drepturilor de pensie." Astept raspunsul si va multumesc anticipat!

Steluta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Iun. 2014
Angajatorul a retinut practic niste sume pe care nu avea voie sa vi le retina din venit, ca atare, din punct de vedere legal, corect ar fi sa va restituie sumele respective. Incercati sa aveti o discutie cu angajatorul si sa vedeti in baza carei legi a retinut acele sume. In niciun caz nu in baza celei a zilierilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iun. 2014
Vechimea in munca este data de munca prestata in baza unui contract individual de munca incheiat in baza prevederilor din Codul muncii republicat.

Pentru veniturile obtinute ca zilier nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii, deci nici CAS, nici din partea angajatorului si nici a angajatului. Ca atare nu ar fi trebuit sa apara acel lucru pe adeverinta. Zilierul nu este asigurat la sistemul public de pensii potrivit legii 52/2011 actualizate in 2014. Doar daca ati incheiat contract direct cu Casa de pensii si ati platit contributia in baza lui atunci se poate discuta despre un stagiu de cotizare obtinut in acest timp.

Art. 8
(1) Activitatea desfasurata in conditiile prezentei legi nu confera zilierului calitatea de asigurat in sistemul public de pensii, sistemul asigurarilor sociale pentru somaj si nici in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Acesta va putea incheia, optional, o asigurare de sanatate si/sau de pensie.
(2) Pentru veniturile realizate din activitatea prestata de zilieri nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii nici de catre zilier, nici de catre beneficiar.

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024