ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

mai pot primi somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
am lucrat 12 ani pe post de sef sectie intr-o fabrica .
prin venirea unui nou director in 2012 sectia s-a impartit in doua astfel ca ajutoarea mea a devenit sef de sectie pe o parte si eu pe cealalta parte .Din pacate dupa 5 luni am fost chemata la birou si mi sa spus ca am salariul prea mare si nu mai poate sa tina 2 sefe de sectie si mi-a spus ca imi taie salariul la jumatate si ma pune muncitoare ,nu am acceptat si l-am rugat sa ma dea in somaj dar directorul zice ca patronul nu este de accord cu somajul.
din pacate stresata si umilita zic eu ( am fost prima angajata a sectiei si singura pana in ziua de azi cu pregatirea necesara eu I-am invatat pe toti meserie) mi-am bagat lichidarea la zi care a fost acceptata
INTREBARE---- MAI POT BAGA ACTELE DE SOMAJ dupa 5 luni de la lichidare .mentionez ca am 57 de ani

Adaugata in: Somaj
Adriana Deutsch
 User  Adriana Deutsch
a intrebat la 29 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2013
Din pacate nu aveti dreptul la somaj pentru ca incetarea raporutului de munca a avut loc la inititativa dvs din cate inteleg eu, prin acordul partilor. Iar acest tip de incetare este considerat de legea somajului drept motiv imputabil salariatului, in urma caruia nu se poate acorda somaj.

Vedeti daca puteti depune mai degraba dosarul pentru pensionare anticipata partiala, daca aveti o vechime de mini 35 de ani. Vi se va aplica o penalizare de 0,75% ori numarl de luni ramase pana la pensionarea de drept, dar macar veti avea un venit. Iar cand impliniti varsta de pensionare pensia anticipata se va transforma in pensie de limita de varsta si se va recalcula.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024