ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pa langa somaj mai poate lucra cineva part-time


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, Poate sa primeasca cineva si ajutor de somaj, pe langa munca part-time? Am auzit la stiri ca da (lege recenta).


Adaugata in: Somaj
Gyongyver Sandor
 User  Gyongyver Sandor
a intrebat la 28 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2014
Nu se poate cumula indemnizatia de somaj cu venitul salarial, cred ca nu ati inteles corect. Exista trei posibilitati, pentru persoanele care se angajeaza sau deruleaza activitati din somaj, si anume:

1. Daca angajarea se face pe perioada determinata de maxim 12 luni plata somajului se va suspenda si poate fi reluata, la cerere, dupa incetarea contractului de munca, in situatia in care nu apare o prelungire din act aditional pentru o perioada mai mare de 12 luni.

2. Daca angajarea este facuta pentru mai mult de 12 luni sau pe perioada nedeterminata, plata indemnizatiei de somaj va inceta iar persoana in cauza va putea solicita agentiei plata unui procent de 30% din valoarea indemnizatiei, procent care i se va acorda pentru perioda ramasa din totalul celei stabilite de agentie pentru plata somajului.

3. Daca somerul indemnizat realizeaza venituri profesionale impozabile din activiati autorizate conform legii (insemnand din profesii liberale, ca titular PFA, II sau IF), poate cumula aceste venituri cu indemnizatia de somaj atat timp cat ele nu depasesc valoarea indicatorului social, adica 500 lei .



Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024