ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

vreau sa stiu daca mai pot sa iau prenatal daca am o luna de cfs


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua ,ma numesc vanvu iliuta victoras,si in luna octombrie am intrat o luna in CFS asa ma trecut seful meu cu motivul de a ma baga in somaj,ca eu nestiind ca sotia mea a ramas insarcinata somajul mi se termina in luna iunie,si sotia mea naste in iulie,as dori sa imi spuneti si mie daca mai am dreptul la prenatal.va multumes frumos!!

Victor Vanvu
 User  Victor Vanvu
a intrebat la 04 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 27 Mai. 2014
Asa cum am spus si in raspunsul anterior, barbatii nu au dreptul la concediul prenatal. Despre ce concediu medical vorbiti?! Speta se refera la concediul medical prenatal acordat sotului in acest caz, in niciun caz nu este valabil raspunsul dvs pentru el.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2014
In cazul unei incapacitati temporare de munca se poate suspenda somajul si acorda in continuare dupa perioada de concediu medical.Concediul medical daca va fi cazul se anunta la AJOMF in termen de 24 de ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mai. 2014
Dumneavoastra nu aveti in niciun caz dreptul la prenatal, acesta este un concediu medical acordat sotiei dvs pentru sarcina, iar dupa nastere va intra in concediu pentru lauzie. Numai in caz extrem, al decesului sotiei in timpul nasterii sau al concediului de maternitate pentru lauzie (postnatal), legal se poate acorda concediul de maternitate prenatal si postnatal (pentru sarcina si lauzie) tatalui.

Iar concediul pentru crestere copil se acorda daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului ati realizat venituri profesionale impozabile sau asimilate. Se ia in considerare si perioada de somaj, insa concediul fara plata, daca este acordat pentru o perioada mare de timp, va afecta dreptul la indemnizatie cu siguranta, rezultand un numar mai mic de luni cu venituri realizate anterior datei nasterii, mai putin de 12.

Alte intrebari despre Ajutoare materiale

TOP RASPUNSURI 2024