ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

declaratia 200


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o Intreprindere Individuala din 04.2010. Pana acum am completat doar declaratia 220 atunci cand am inceput activitatea, la inceputul anului 2011 si anul acesta la inceput. Ce trebuie sa calculez ca sa trec in declaratia 200, pentru ca am inteles ca trebuie depusa si aceea. Venit brut, cheltuieli deductibile, venit net anual, venit net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului, castig net anual, pierdere fiscala anuala ? Sus am completat la venituri comerciale, sistem real si individual.

Madalina Radu
 User  Madalina Radu
a intrebat la 22 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Mai. 2012
Declaratia 200 se completeaza pana pe 25 mai a anului curent pentru anul precedent, si nu la inceputul anului in mod obligatoriu. D 220 se depune de catre PFA si este declaratia pentru venit estimativ.

http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare#220
http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/AsistentaContribuabili/formulare#200
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Mai. 2012
Nu se poate depune in anul 2011 spre exemplu pentru anul 2010. Se intra pe penalizari majore pentru ca impozitul creste exponential, odata cu aplicarea penalizarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 18 Mai. 2012
Sunt exact invers. Declaratia 200 se depune pentru veniturile realizate in anul anterior, respectiv in 2012 pentru veniturile din 2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2012
Da, la inceputul feicarui an, trebuie completata declaratia 200 cu elementele mentionate de dumneavoastra. Daca mai aveti intrebari sa stiti ca va lamuresc doamnele de la ghiseu.
Declaratia 220 se refera la anul din urma, declaratia 200 la estimarile anului curent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului madalina radu la 23 Apr. 2012
Nu stiu ce sa va spun referitor la depunerea lor retroactiva. Cel mai bine ar fi sa adresati o intrebare la ANAF pentru un respuns cat mai corect si detaliat. Din cate stiu eu, aceasta declaratie intr-adevar ar fi trebuit depusa si in cazul II, insa nu stiu daca poate fi depusa in 2012 si pentru 2010. Ea se depune pentru veniturile realizate in anul anterior, in 2012 pentru 2011 mai precis. Verificati cu cei de la ANAF, insa s-ar putea sa riscati o amenda pentru nedepunerea D200 la termen pentru 2010.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Madalina Radu
 User Madalina Radu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Apr. 2012
Cred ca am gresit undeva: an infiintare Intreprindere individuala 2010 am depus atunci 070,si 220. in 2011 am depus pe 24 feb 220 si pe 25 feb 392B. In 2012 am depus pe 24 feb 220 si pe 27 feb 392B. De D200 de curand am auzit ,ce mai pot face? mentionez ca declaratiile 220 depuse in cei 3 ani sunt pe aceeasi suma. Am mai citit pe site-uri ca cele 2 D220 SI D2OO trebuiau depuse impreuna
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2012
Pe site-ul ANAF regasiti formularul 200 impreuna cu explicatiile referitoare la completarea lui. http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_200_2012.pdf

Va redau mai jos fragmentul referitor la completarea elementelor mentionate de dumneavoastra:

"a.1 ??n cazul persoanelor fizice care realizeaz?? venituri, determinate ??n sistem real, din activit????i comerciale, din exercitarea unei profesii libere, precum ??i venituri din cedarea folosin??ei bunurilor calificate ??n categoria venituri din activit????i independente. Se completeaz?? pe baza datelor din eviden??a contabil??.

rd.1. Venit brut ??? se ??nscrie suma reprezent??nd veniturile totale ??n bani ??i/sau echivalentul ??n lei al veniturilor ??n natur?? ??ncasate ??n anul de raportare, at??t din activitatea de baz??, c??t ??i din activit????i adiacente.
rd.2. Cheltuieli deductibile ??? se ??nscrie suma reprezent??nd cheltuielile efectuate ??n vederea realiz??rii venitului, cu condi??ia s?? fie efectuate ??n interesul direct al activit????ii, s?? corespund?? unor cheltuieli efective, s?? fie justificate cu documente ??i s?? fie cuprinse ??n cheltuielile exerci??iului financiar al anului ??n cursul c??ruia au fost pl??tite.
rd.3. Venit net anual ??? se ??nscrie suma reprezent??nd diferen??a dintre venitul brut rd.1 ??i cheltuielile aferente deductibile rd.2.
Se completeaz?? numai dac?? venitul brut este mai mare dec??t cheltuielile deductibile.
rd. 3.1. Venit net aferent activit????ilor cu regim de re??inere la surs?? a impozitului ??? se ??nscrie partea din venitul net aferent activit????ilor independente pentru care pl????ile anticipate sau realizat prin stopaj la surs??.
rd.5. Pierdere fiscal?? anual??/Pierdere net?? anual?? ??? se ??nscrie suma reprezent??nd diferen??a dintre cheltuielile deductibile rd.2 ??i venitul brut rd.1.
Se completeaz?? numai dac?? cheltuielile deductibile sunt mai mari dec??t venitul brut."

Mergeti pe site-ul ANAF si studiati instructiunile de completare a formularului pentru a-l completa conform cu cerintele celor de la ANAF.

Alte intrebari despre Cariera si performanta

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton alexei delimart G Stancu Viviana Serni George Andreescu Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024