ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Bonusul acordat la incetarea CIM se include in salariul ultimei luni lucrate ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Am lucrat timp de 26 de ani intr-o companie multinationala ( in prezent ). In anul 2016 am incetat CIM cu acordul partilor ( art 55 lit B. CM ).
Incetarea CIM a avut loc in cadrul unei scheme de disponibilizare voluntara initiata de catre companie. Am primit un bonus , DAR nu conform prevederilor CCM , ci conform unei propuneri cu valabilitate limitata facuta catre salariati si prevazuta intr-un act aditional intre parti . Bonusul a fost cumulat cu salariul ultimei luni de munca si mi-au fost retinute toate contributiile inclusiv cea pentru somaj aspect relevat si de declaratia angajatorului privind baza de calcul ! Ulterior am lucrat 1 luna la o alta firma si apoi am intrat in somaj ! Indemnizatia de somaj nu a luat in calcul bonusul ! Este legal ? In conditiile legislatiei actuale ce reprezinta salariul de baza brut ?
Acest bonus nu cred ca se incadreaza la exceptiile art.296 al.1 lit t si t , nefiind o plata compensatorie si nici nu a fost acordat conform CCM al companiei !!! Acela prevede salarii compensatorii doar in cazul concedierii petru motive neimputabile salariatului si are un cu totul alt mod de calcul !
Art.67- 68 din CM definesc clar disponibilizarile si platile compensatorii ! Nu am fost disponibilizat si nu am primit plati compensatorii ! Acordul partilor inlatura obligatia ( si ideea ) de compensare !
As vrea sa stiu parerea dvs .
Va multumesc aticipat !

Adaugata in: Contributii sociale
Tiberiu Otet
 User  Tiberiu Otet
a intrebat la 17 Mai. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024