ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


M-am angajat pe 01.08.2011, acum sunt gravida in 32 de saptamani. Ar trebui sa nasc in jurul datei de 14 august. Daca se intampla sa nasc mai devreme, adica in luna iulie, primesc indemnizatie pentru cresterea copilului ? Mentionez ca mai am de luat si concediu de odihna si nu am intrat inca in prenatal. Daca nu, pot sa platesc retroactiv pentru iulie 2011 contributii la stat - desi in iulie 2011 nu eram angajata ? Concediul postnatal il iau, dupa cum inteleg eu, oricum, ca trebuie sa fi cotizat 6 luni inainte de nastere, dar sunt foarte stresata in ceea ce priveste Concediul pentru ingrijirea copilului.
Si inca ceva: daca nasc in timpul concediului de odihna, in iulie, pot intra dupa acesta in postnatal 123 de zile si mai apoi pot lua indemnizatia pentru CIC - desi s-ar intampla sa nasc in iulie ?
Va multumesc.

Mica Mica
 User  Mica Mica
a intrebat la 17 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Nu ar trebui sa va faceti probleme deoarece din situatia prezentata si respectand prevederile de larticolul 4 din OUG 111 DIN 2010 veti indeplini conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru crestere copil .Va dau un extras care va mai lamureasca
Art. 4
1??n calculul celor 12 luni prev??zute la art. 2 alin. 1 se includ ??i frac??iunile de lun?? ??n care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum ??i cele ??n care solicitan??ii s-au aflat ??n situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6, considerate lun?? ??ntreag??.
2Prin frac??iune de lun?? se ??n??elege efectuarea a cel pu??in jum??tate din zilele lucr??toare din acea lun?? ??n care persoana ??ndrept????it?? a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat ??n una sau mai multe dintre situa??iile prev??zute la art. 2 alin. 5 ??i 6.
3Prin excep??ie, se accept?? ca de cel mult 3 ori frac??iunea de lun?? s?? fie constituit?? dintr-un num??r mai mic de zile lucr??toare dec??t cel prev??zut la alin. 2.
4??n situa??ia ??n care na??terea copilului se produce ??nainte de termen, perioada prev??zut?? la art. 2 alin. 1 se diminueaz?? cu perioada cuprins?? ??ntre data na??terii copilului ??i data prezumat?? a na??terii, certificat?? de medicul de specialitate.

Nu aveti ce contribui anterior angajarii ,pentru dobandirea acestui drept,

Urmati cursul normal,va luati concediul de odihna, apoi concediul de maternitate. Trebuie sa aveti cel putin 42 de zile de concediu de maternitate dupa nastere sa beneficiati de indemnizatia de crestere copil.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024