ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt insarcinata in 4 luni, urmand sa nasc la sfarsitul luni iulie 2013.Am lucrtat din5-10-2011 pana in 4-10-2012 la o companie iar din5-10-2012 la compalia unde lucrez in prezent.Printr-o cunostinta care lucreaza la CASMB am aflat ca fostul angajator nu a depus declaratiile la ANAF si nici nu a facut platile pentru ultimele 4 luni de colaborare.In ambele locuri am semnat CM.Cum ma poate afecta pe mine aceastasituatie mai exact pot beneficia de indemnizatia de crestere copil daca nu angajatorul nu a platite contributiile pe 4 luni? din cele 12.L-am rugat pe fostul angajator sa ma lamureasca dar nci un raspuns de 3 saptamani acum nu mai imi raspunde la telefon.
Va rog sa imi dati un raspuns si sa imi spuneti cum ma afecteaza aceasta situatie.

VA MULTUMESC MULT



Adaugata in: Contributii sociale
Alina Serban
 User  Alina Serban
a intrebat la 26 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului ALINA serban la 27 Feb. 2013
In adeverinta de venituri pe care o elibereaza angajatorul la care ati lucrat nu sunt informatii legate de plata contrinbutiilor sau a impozitului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Serban
 User Alina Serban
a raspuns userului georgeta ganea la 27 Feb. 2013
Dar ea nu trebuie sa fie pe ultimele 12 luni inaindea nasteri copilului.Pentru ca de la actualul angajator o sa pot primi adeverinta pe 10 luni urmand ca cele 2 luni ramase sa iau adeverinta de la fostul angajator si pe acele 2 luni e problema cu neplata contributiei.
Eu va intreb pentru ca am sunat la itm, la casmb si asa mai departe si ei mi-au spus ca daca fostul angajator nu face dovada plati pe lunile restante eunu o sa beneficiez de indemnizatie pntru ca practic nu am cotizat acele 2 luni,ceea ce mi se pare o prostie deoarece nu e obligatia mea daca am contract de munca si mi se retin din salariu sumele respective sa fac eu plata mai departe.
Va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu ce sa fac si unde sa ma adresez.

VA MULTUMESC MULT PENTRU INTELEGERE.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2013
Daca printre contributiile neplatite la vreme de angajator se numara si impozitul, pot aparea probleme la plata indemnizatiei. Verificati la ANAF daca este platit impozitul la zi. Cu restul contributiilor ar putea fi probleme la acordarea concediului de maternitate sau risc maternal daca va fi cazul, sau orice alt concediu medical pentru ca nu aveti contributie platita pe o parte din perioada cuprinsa in baza de calcul.

Faceti si o sesizare catre ITM pentru incalcarea drepturilor, insa nu stiu cat de mult va ajuta in recuperarea lor. Daca nu reusiti sa rezolvati cu angajtorul pe cale amiabila, puteti merge in instsanta sa va recuperati acest drepturi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2013
Adeverinta de asigurat de sanatate este eliberata de actualul angajator la solicitarea dumneavoastra.Nu este conditionata plata indemnizatiei pentru crestere copil de plata sau neplata contributiilor individuale in sistemul public de asigurari.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024