ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tichete cadou


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
as dori sa intreb care este regimul pentru acordarea tichetelor cadou, acestea vor fi incluse in baza de calcul a contributiilor sociale si impozitate? daca acordam tichete cadoul in valoare de 200 de lei/angajat se va impozita toata valoarea sau doar ce depaseste 150 de lei?

multumesc anticipat

Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 10 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului diana miha la 10 Apr. 2012
Eu va spun ce prevede Codul fiscal actual, cu modificarile aduse in ultimul perioada. Articolul - si rugamintea noastra ar fi sa specificati sursa din motive de drept de autor - este de la inceputul anului trecut, informatia intre timp s-a modificat. Pe site-ul DGFP Valcea la sectiunea Mass- Media gasiti aceasta informatie din data de 2 decembrie 2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Tichetele cadou acordate potrivit Legii nr. 193/2006, dupa data de 1 iulie 2010, reprezinta avantaje impozabile potrivit includerii lor in cadrul art. 55 alin. 3 din Codul fiscal. Asadar, incepand cu aceasta data, tichetele cadou vor reprezenta avantaje impozabile la nivelul salariatilor care le primesc.
Normele metodologice pentru aplicarea art. 55 alin. 3 astfel cum au fost completate prin Hotararea Guvernului nr. 791/2010 vin sa precizeze, la pct. 70 lit. i, ca la stabilirea venitului impozabil se au in vedere si tichetele cadou indiferent daca acestea sunt acordate potrivit destinatiilor si cuantumului prevazute de art. 55 alin. 4 lit. a din Codul fiscal.
...
Includerea tichetelor cadou in cadrul art. 55 alin. 3 din Codul fiscal, si tratarea lor drept avantaje de natura salariala, chiar si in situatia in care ele sunt acordate pentru evenimentele ce se incadreaza la cheltuieli sociale, conduce la calculul pe langa impozit pe salarii a contributiior sociale obligatorii. In aceasta noua abordare de venituri impozabile, tichetele cadou tratate drept avantaje asimilate salariilor, fac obiectul contributiilor obligatorii calculate in raport cu veniturile din salarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
Tichetele cadou se impoziteaza, la fel ca si cele de masa. Ele nu sunt incluse in baza lunata pentru calculul contributiilor, asa cum prevede art 296 indice 15 litera o din Codul fiscal legea 571/2003.

Art. 296^15 Excep??ii generale

Nu se cuprind ??n baza lunar?? a contribu??iilor sociale obligatorii, prev??zut?? la art. 296^4, urm??toarele:
[...]
o tichetele de mas??, tichetele de vacan????, tichetele cadou ??i tichetele de cre????, acordate potrivit legii.

In schimb cadourile care depasesc valoarea de 150 de lei, acordate in bani sau in natura, vor fi supuse calculului si platii contributiilor obligatorii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2012
La acordarea tichetelor cadou se opresc toate contributiile la toata suma . Mai bine optati pentru tichete de masa deoarece se opreste doar impozitul pe care il plateste angajatul, nu angajatorul. Cand dati tichete de masa , salariul net al angajatului scade cu valoarea impozitului pe tichete de masa acordate.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024