ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Virarea contributiilor sociale in CFP crestere copil & contract colaborare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In prezent ma aflu in Concediu crestere copil pana la un an (cele 11 luni se implinesc in data de 17 martie). Am depus 2 cereri la firma la care lucrez cu CIM pentru: 1. incetarea suspendarii; 2. intrarea (din 17 martie) in CFP pentru o perioada de 4 luni. In ceea ce il priveste pe angajator, astept Decizia cf art. 6 din OUG / 2010 (din care sa reiasa ca intru in CFP) pentru a o depune la DGASPC (astfel, beneficiez de virarea anumitor contributii sociale).
Intre timp, am incheiat un contract de colaborare pe o perioada determinata cu o alta firma, incepand cu data de 13 martie. Urmeaza sa depun la Agentia pentru plati si inspectie sociala dosarul / documentele necesare in vederea obtinerii stimulentului de insertie.

Intrebarea mea este urmatoarea: in ceea ce priveste contributiile sociale, cum se imparte / se distribuie virarea acestora de catre DGASPC / firma la care am contractul de colaborare.
Va multumesc pentru ajutor si va doresc o saptamana usoara!

Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 16 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Irina
 User Irina Irina
a raspuns userului adriana iancu la 16 Mar. 2015
Buna ziua,
Contractul de colaborare este in vigoare inainte sa implineasca copilul 11 luni. Astfel, obtin venituri impozitabile inainte de implinirea varstei de 1 an. Colaborez pe baza unui proiect, pe perioada in care am solicitat CFP. Intentionez sa imi reiau ulterior activitatea la vechiul angajator.
Nu am gasit specificat in legislatie ca este obligatoriu sa obtin venituri impozitabile de la acelasi angajator (in cazul meu, cel cu care am incheiat CIM).

Va multumesc pentru clarificari,
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2015
Conform art. 21 al OUG nr. 111/2010 (actualizata),peperioada concediului fara plata indemnizatiei aveti asigurata plata contributiei la asigurari sociale de sanatate de la bugetul de stat.
Pentru ca ati optat pentru concediul fara plata indemnizatiei de crestere a copilului nu mai beneficiati de stimulentul de insertie.Stimulentul de insertie il puteti solicita numai daca reveniti la serviciu pana cand copilul implineste un an si obtineti venituri impozabile.
Nu puteti beneficia in acelasi timp de concediu fara plata indemnizatiei si stimulentul de insertie.

Alte intrebari despre Contributii sociale

TOP RASPUNSURI 2024