ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Am lucrat in Polonia cu contract pe perioada 19.04-22.07.2012 si in Romania pe perioada 23.07.2012-22.01.2013 la aceeasi firma doar sediul difera, acum urmeaza sa mi se prelungeasca contractul pe o perioada de inca 6 luni, si as vrea sa raman insarcinata pana in luna martie, angajatorul ma poate da afara dupa expirarea contractului de 6 luni, chiar daca eu sunt gravida ?
Cum ar trebui sa procedez ca sa obtin ajutorul pentru cresterea copilului?
Va multumesc!

Anisoara Gogosanu
 User  Anisoara Gogosanu
a intrebat la 04 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2013
In cazul contractului de munca incheiat pe perioada determinata nu este vorba de "dat afara", concediere respectiv, ci de incetarea de drept a acestuia la data prevazuta in cuprinsul lui pentru expirare. Angajatorul nu este obligat de lege sa prelungeasca acest contract de munca, indiferent de starea dvs fiziologica. El va expira de drept conform legii. Dupa expirarea lui, in conditiile in care indepliniti stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24, puteti solicita acordarea indemnizatiei de somaj la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca de care apartineti (in functie de domiciliul dvs. Perioada de somaj se va lua in considerare ulterior la stabilirea celor 12 luni pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil. De asemenea, pe durata perioadei de somaj puteti solicita concediu medical de maternitate, dar si pentru incapacitate temporara de munca (pentru boala obisnuita), in urma carora perioada de somaj se va suspenda. O veti putea relua ulterior concediului, la cerere. La fel se intampla si in cazul concediului pentru crestere copil, acesta duce la suspendarea somajului pe care il puteti relua dupa finalizarea conceidului, la cerere.

Alte intrebari despre Contributii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion G Stancu Radu Anton George Andreescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024