ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se platessc Cass pentru dividendele distribuite catre nerezidenti?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un pensionar italian, administrator la o firma in Romania, caruia i-a expirat certificatul de rezidenta fiscala,in Romania, din mai 2015, obtine in mai 2016, un alt certificat de rezidenta, pe baza unui contract de munca, intocmit in aprilie 2016, mai plateste cass pentru dividendele repartizate in mai 2016? Trebuie sa incheie cu Casa de Asigurari de Sanatate un alt contract, pentru plata cass, pe cele 6 luni, anterioare angajarii? Mai trebuie sa obtina aviz de angajare, fiind cetatea UE? Contractul de munca poate fi incheiat cu fractie de norma, sau norma intreaga, pentru a avea calitatea de asigurat la distribuirea dividendelor?

Elena Stefan
 User  Elena Stefan
a intrebat la 09 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2016
Impozitul pe dividende de 5% asupra veniturilor din dividende distribuite incepand cu data de 1 ianuarie 2016 se declara prin Formularul 100 si se plateste la bugetul de stat pana pe 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se plateste dividendul. In cazul in care dividendele au fost distribuite dar nu au fost achitate pana la sfarsitul anului in care profitul a fost repartizat, impozitul pe dividende se plateste pana la 25 ianuarie a anului urmator.
Contributie de asigurare de sanatate datorata pentru veniturile din dividende obtinute de persoane fizice
Contribuabilii care obtin venituri din dividende in anul 2016 vor datora contributie de sanatate in cota de 5,5% daca nu obtin intr-un an fiscal din venituri din salarii sau asimilate salariilor, venituri din pensii sau somaj, venituri din activitati independente (PFA, etc) cu exceptia drepturilor de proprietate intelectuala.
CASS se stabileste de organul fiscal competent, prin decizie anuala emisa pe baza informatiilor din declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.
In ceea ce priveste angajarea, angajatorul care doreste sa angajeze un cetatean strain trebuie sa obtina pentru acesta o autorizatie de munca,in conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr. 56 din 20 iunie 2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei. Aceasta autorizatie ii da dreptul cetateanului strain de a munci in Romania.
In ceea ce priveste dreptul cetateanului strain de a se afla pe teritoriul Romaniei, acesta este acordat prin viza de sedere la intrarea in tara, iar la expirarea acesteia prin permisul de sedere obtinut de persoana respectiva.
Incadrarea in munca se face prin incheierea unui contract individual de munca conform art 2 din Codul muncii.
-dreptul cetateanului strain de a munci in Romania: acordat prin autorizatia de munca obtinuta de viitorul angajator.
- dreptul cetateanului strain de a se afla pe teritoriul Romaniei: acordat prin viza initiala de sedere la intrarea in tara, iar la expirarea acesteia, prin permisul de sedere ?? obtinut de persoana fizica.
- incadrarea in munca: stabilita prin contractul individual de munca ?? incheiat prin grija angajatorului.

Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024