ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Deducere.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna octombrie ,pt ca sotia mea nu realiza nici un venit ,am beneficiat de deducere.Pt ca sotia s-a angajat cam pe 7-10 noiembrie stiu ca beneficiez si pt aceasta luna de deducere asa cum am citi si pe site-ul dvs : " Deducerea nu se fractioneaza in cadrul lunii,salariatului acordindu-i-se pt o fractiune de luna in care a avut in intrtinere o persoana coeficientul integral de deducere personala.Perioada pt care se acorda deducerea personala se rotunjeste in favoarea salariatului la luni intregi.
............................... aceeasi situatie se intilneste si in cazul in care o persoana iese din din intretinerea salariatului in cursul lunii " OMFP NR 1016 / 2005 . La serviciu mi se spune ca nu mai pot beneficia de deducere si-mi tot spun ceva alambicat de codul fiscal , declaratia 112 si ca nu iau in calcul ordinul mai sus citat .Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de deducere in luna noiembrie si daca au dreptate cei de la mine de la serviciu. Va multumesc.

Adaugata in: Deduceri
Caraianis V
 User  Caraianis V
a intrebat la 30 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Caraianis V la 06 Dec. 2011
Intelege ca va referiti la documentele depuse pentru a o declara pe sotie in intretinerea dvs. sau la cele prin care o scoateti din intretinere? Pentru cel de al doilea caz, daca declartia privind angajarea sotiei este depusa dupa aparitia evenimnetului, in cazul de fata dupa intervalul 7-10 noiembrie in care ea s-a angajat, atunci ar trebui sa beneficiati si in luna noiembirie de deducere salariala. Normele metodologice de aplicare a art 56 din Codul fiscal referitor la deducerea personala prevad:

"103. Daca la un contribuabil intervine o schimbare care are influenta asupra nivelului reprezentand deducerea personala acordata si aceasta schimbare duce la diminuarea deducerii personale, contribuabilul este obligat sa instiinteze platitorul de venituri din salarii in termen de 15 zile calendaristice de la data la care s-a produs evenimentul care a generat modificarea, astfel incat angajatorul/platitorul sa reconsidere nivelul deducerii incepand cu luna urmatoare celei in care s-a produs evenimentul.

104. In situatia in care depunerea documentelor justificative privind acordarea deducerii personale se face ulterior aparitiei evenimentului care modifica, in sensul majorarii, nivelul acesteia, angajatorul/platitorul de venituri din salarii va acorda deducerea personala reconsiderata o data cu plata drepturilor salariale aferente lunii in care contribuabilul a depus toate documentele justificative."

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Caraianis V
 User Caraianis V
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Dec. 2011
In septembrie sotia a iesit din somaj.La sfirsitul lunii SEPTEMBRIE,am depus actele.Am beneficiat de deducere pe luna octombrie.La inceputul lunii NOIEMBRIE s-a angajat.Ar trebui sa beneficiez de deducere pt luna noiembrie ? actele fiind ,cum am mai spus, depuse in luna septembrie?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Nov. 2011
Daca documentele au fost depuse in cursul lunii noiembrie, este corect cum spuneti dvs, respectiv angajatorul ar trebui sa va acorde deducerea aferenta lunii noiembrie, intergral, iar modificarea sa intervina incepand cu luna viitoare. Insa in situatia in care aceste documente au fost depuse in luna octombrie deducerea corespunzatoare in cazurile in care exista persoane intretinere, pentru luna noiembrie, nu se mai acorda daca persoana a iesit din intretinere in luna anterioara.

Alte intrebari despre Deduceri

TOP RASPUNSURI 2024