ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte necesare pentru inscrierea la pensie pentru un nou angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am un fiu de 24 de ani care a lucrat intr-o companie multinationala in Bucuresti, pe perioada facultatii. Din momentul angajarii i s-au oprit contributii si i s-a facut un contract la un fond de pensii (Eureka). Dupa 2 ani lucrati in aceasta companie, s-a angajat in domeniul in care a terminat facultatea, in domeniul medical. Problema este ca locul de munca este intr-o clinica privata si nu i se opreste si nici nu i se vireaza nici-o contributie catre vreun fond de pensii. El s-a interesat si la serviciu i s-a spus ca aceasta clinica nu are nici-un contract cu vreun fond de pensii. Ce poate face in acest caz? Va multumesc anticipat.

Niculina Anghel
 User  Niculina Anghel
a intrebat la 31 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2014
Isi plateste singur in continuare un fond de pensii privat. Societatea plateste contributia catre stat, pentru fondul de pensii publice, din care 3,5% se vireaza catre un fond privat (pilonul II de pensii). Eureko insa numai exista de aproximativ un an, protofoliile lor au fost trasferate catre Aegon, ar fi trebuit sa primeasca o informare in acest sens.

Angajatorul nu este obligat sa aiba un contract cu un fond de pensii private, este obligat doar sa vireze contributia la CAS - pensia de stat.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024