ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ajutor de insotitor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am si eu o intrebare, in urma cu 5 ani am facut un contract de intretinere cu o matusa pentru un apartament si de atunci nu mai pot merge la servici din cauza ca depinde foarte mult de mine fiind paralizata pe partea stanga! Mentionez ca aceasta are pensie de 760 lei pentru limita de varsta si as vrea sa stiu daca pot beneficia intr-un fel sau altul de o indedmnizatie de insotitor! Va multumesc!

Adaugata in: Pensii P
Ramona Bughiu
 User  Ramona Bughiu
a intrebat la 08 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 10 Aug. 2012
Depinde si de motivul paraliziei, acela se va evalua, nu paralizia in sine. Daca spre exemplu a intervenit un atac vascular, nu se mai incadreaza ca handicap.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Aug. 2012
Legea 448 din 2006. In conditiile in care depuneti dosar pentru obtinerea unui certificat de handicap grav pentru matusa dvs , atunci ar avea dreptul la asistent personal. Incercati pe plan local un astfel de demers..
Asistentul personal

Art. 36

(1) Poate fi incadrata cu contract individual de munca in functia de asistent personal persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) are varsta minima de 18 ani impliniti;

b) nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni care ar face-o incompatibila cu exercitarea ocupatiei de asistent personal;

c) are capacitate deplina de exercitiu;

d) are o stare de sanatate corespunzatoare, atestata de medicul de familie sau pe baza unui examen medical de specialitate;

e) a absolvit cel putin cursurile invatamantului general obligatoriu, cu exceptia rudelor si afinilor pana la gradul al IV-lea inclusiv ale persoanei cu handicap grav, precum si cu exceptia sotului sau sotiei, dupa caz; in situatii exceptionale, ia propunerea asistentului social din cadrul aparatului propriu al consiliului local in a carui raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta persoana care urmeaza sa indeplineasca functia de asistent personal, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap poate aproba derogarea de la indeplinirea conditiilor de studii si in cazul altor persoane.

(2) Nu pot detine calitatea de asistent personal persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 7 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Aug. 2012
Indemnizatia de insotitor se acorda in cazul pensionarului pentru invaliditate incadrati cu gradul I de invaliditate.

Art. 77 - 263/2010
(1) Pensionarii de invaliditate incadrati in gradul I de invaliditate au dreptul, in afara pensiei, la o indemnizatie pentru insotitor, in cuantum fix.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024