ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pensie voi primi?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: pentru un salariat care are decizie de pensionare anticipata partiala din mai 2010 si care a continuat activitatea pana in prezent, dar solicita incetare cu august 2013, ce pensie va primi? Pe decizia primita este inscrisa diminuarea de 60 de luni (21%). Va ramane aceasta diminuare pana la calcularea din oficiu la limita de varsta sau angajatorul elibereaza adeverinte cu venitul brut de la mai 2010 pana la aug.2013 si cu decizia de incetare activitate si le depune la Casa de pensii pentru "recalculare"? Exista acest termen? Daca da, ce trebuie mai exact facut?
Va multumesc mult!

Adaugata in: Pensii
Elena Pop
 User  Elena Pop
a intrebat la 25 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 25 Iun. 2013
Pentru a intra in plata pensiei , va trebui sa prezentati la dosarul de ppensie adeverinta din care sa reiasa incetarea calitatii de asigurat de la angajator pe baza incetarii CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2013
Stagiul de cotizare realizat ulterior emiterii deciziei de pensionare se va lua in calcul numai la implinirea varstei standard de pensionare.Procentul de diminuare va fi cel stabilit prin Legea 19 din 2000 care a stat la baza enmiterii deciziei de pensionare.Pensia calculata la data respectiva va fi influientata de prevederea din lege de la acea data si de majorarea care s-a adus in anul 2013 incepand cu data de 01.01.
Nu trebuie sa prezentati adeverinta cu veniturile brute, acestea se regasesc in declaratiile individuale privind contributia la CAS.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024