ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul pensie de invaliditate grad II cu salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa data pensionarii invaliditate grad II respectiv 01.04.2010 am primit de la locul de munca sume reprezentand stimulente aferente perioadei lucrate anterior datei pensionarii, respectiv 01.04.2010, astfel in aprilie stimulente aferente lunii februarie, iar in mai stimulente aferente lunii martie. Institutia la care am lucrat a intocmit declaratiile cu sumele respective pe lunile aprilie si mai. In aceasta situatie eu am aparut pe cele doua luni ca am incasat si pensie si alte venituri asupra carora au fost calculate, retinute si virate contributiile aferente. Printr-o decizie executorie pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale prin care se dispune recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale pentru lunile aprilie si mai 2010 pe motiv ca in acea perioada am cumulat pensia de invaliditate gradul II cu salariu, Casa de Pensii mi-a si retinut o prima rata.

Eu am fost de buna credinta si conform recomandarii medicului nu am mai prestat nici un fel de activitati remunerate de la data pensionarii, cei drept ar fi fost si imposibil pensionarea survenind in urma unui accident vascular cerebral operat in aprilie 2009. Cum pot contracara aceasta actiune a Casei de Pensii, eu neavand chiar nici o vina pentru situatia creata.

In sustinerea acestui caz am solicitat si obtinut la vechiul loc de munca o adeverinta din care sa reiasa perioadele pentru care au fost incasate sumele respective din motive obiective, stimulentele fiind anexa la buget, iar bugetul s-a aprobat cu intarziere, ceea ce a dus la aparitia acestui decalaj intre data de acordare si perioada pentru care se cuveneau. Ce pot face pentru remedierea situatiei, intrucat eu consider ca rezolvarea problemei trebuia facuta de Casa de Pensii si institutia unde am lucrat, eu neavand nici o putere ?

Adaugata in: Pensii
Adrian Munteanu
 User  Adrian Munteanu
a intrebat la 16 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Fiind o decizie cu titlu executoriu aceasta ar trebui contestata in instanta. In cuprinsul ei ar trebui sa aveti trecut un termen de contestare a deciziei in cauza. Opinia mea este ca aceasta situatie se va rezolva in instanta, tinand cont de experientele anterioare ale asiguratilor cu Casa de Pensii si astfel de decizii. Decizia executorie practic duce la actionarea dvs in instanta de catre Casa de Pensii, daca nu platiti acele sume solicitate de Casa de Pensii. Sfatul meu ar fi sa contestati decizia in instanta ca sa aveti castig sigur de cauza.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Pentru a va rezolva aceasta problema apreciez ca va trebuie o adeverinta de la institutia la care ati lucrat ca la data primirii stimulentelor nu mai erati in raporturi juridice cu institutia, practic contractul dumneavoastra de munca incetase cu data de 01.04.2010.Drepturile primite ca stimulente in cazul dumneavoastra nu sunt urmare prestarii muncii ,sunt drepturi cuvenite, dar acordate retroactiv..
In acelasi timp formulati o cerere catre oficiul de pensii prin care solicitati sa vi se restituie dreptul de pensie pe cele doua luni, in sustinerea cauzei anexati adeverinta de la angajator.
Eventual anexati si o adeverinta din care sa rezulte incetarea calitatii de salariat cu data de 01.04.2010 sau chiar decizia de incetare CIM,document care trebuie sa se afle la dosarul dumneavoastra.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024