ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie medicala asupra capacitatii de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt o persoana bolnava cu rinichi nefunctionali, in ianuarie 2012 am facut dializa pana in februarie, cand am fost transplantat mentionez ca am 9 luni de la data transplantului. In 2011 luna decembrie decizia medicala a fost schimbat gradul din 2 in 1 pana astazi cand am revenit la medicul de expertiza si am fost trecut inapoi la gradul 2. Am acte doveditoare din care rezulta ca starea mea medicala nu sa stabilizat pot spune ca sa ameliorat. Pe langa boala pe care o aveam m-am ales si cu un diabet gr 1, fac insulina in prezent plus tensiune oscilanta hepatita B tumora benigna rinichi drept, ci cu toate astea am fost trecut in grad 2. Inca am probleme cu capul si intreg organismul datorita medicatiei care este destul de toxica, nu am voie sa fac efort si cu toate astea mai imi da si un plan de recuperare de parca mi-ar creste rinichii. Nu mai stiu ce sa fac, sunt disperat la varsta de 48 de ani, as vrea sa pot munci dar cum sa fac, de aceea va intreb ce e de facut. Va multumesc.

Adaugata in: Pensii Decizie medical
Gheorghe Paun
 User  Gheorghe Paun
a intrebat la 10 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Dec. 2012
Art. 101 din hg 257 din 2011
(1) Decizia medicala asupra capacitatii de munca poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestatii/comisiile centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Contestatia se inregistreaza la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, care a emis decizia medicala asupra capacitatii de munca ce face obiectul contestatiei, sau, dupa caz, la comisiile de expertiza medico-militara de pe langa spitalele din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
(3) Contestatia, impreuna cu dosarul medical al titularului, se inainteaza comisiei medicale de contestatii competente, respectiv comisiilor centrale de expertiza medico-militara ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, in termen de 3 zile lucratoare de la data inregistrarii.

Art. 102
Pot face obiectul contestatiei orice elemente relevante pentru stabilirea dreptului la pensie de invaliditate, inscrise in decizia medicala asupra capacitatii de munca.

Art. 103
Decizia emisa in rezolvarea contestatiei inlocuieste decizia initiala si produce efecte de la data acesteia.

Art. 104
In solutionarea contestatiei se au in vedere aceleasi proceduri si criterii medicale ca si in cazul expertizarii asupra capacitatii de munca.

Art. 105
(1) Deciziile comisiilor medicale de contestatii pot fi atacate la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile de la comunicare.
(2) Deciziile medicale asupra capacitatii de munca, necontestate in termen, raman definitive.

Art. 106
Deciziile ramase definitive pot fi revizuite de catre medicii experti ai asigurarilor sociale care le-au emis, la sesizarea partii interesate sau a organelor de control ale CNPP.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2012
Medicul expert de asigurari sociale este suveran la stabilirea gradului de invaliditate in urma evaluarii capacitatii de munca pe baza documentelor medicale depuse.Aveti posibilitatea totusi sa contestati decizia de pensionare
Art. 149 din LEGEA 263 DIN 2010
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii si de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii, respectiv la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.
(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestarii reprezinta procedura administrativa prealabila, obligatorie, fara caracter jurisdictional.
(3) Comisia Centrala de Contestatii functioneaza in cadrul CNPP.
(4) Deciziile de pensie necontestate in termenul prevazut la alin. (1) sunt definitive.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024