ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

decizie pensionare accident de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta situatie ivita: un salariat, in urma unui accident de munca (inainte de accident angajat cu program normal 8 ore), primeste un ajutor in cuantum de jumatate din salariul sau net lunar. De cateva zile am primit Decizia de acordare a pensiei de invaliditate. Cum procedam de acum inainte in societate? Care sunt pasii de urmat? Adica, din momentul primirii acestei Decizii se sisteaza plata ajutorului pe care il primea, in baza unei cereri venite de la el? Si de asemenea, salariatul ramane sa lucreze in continuare la societate, cu timp redus - part time, 4 ore, si i se va acorda acelasi salariu?

Va multumesc

Mariana Popa
 User  Mariana Popa
a intrebat la 19 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Nov. 2013
Corectie Legea 346 din 2002
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2013
In baza deciziei de pensionare pe invaliditate incetati CIM in baza art 56 al.1 litera c din codul muncii.Mentinerea in activitate cu program de 4 ore se poate face numai daca are pensie de invaliditate grad III prin incheierea unui nou contract de munca.

Daca v-a prezentat doar decizia medicala de incadrare in grad de invaliditate dvs ca angajator aveti obligatia sa eliberati doua adeverinte salariatului una din care sa reiasa ultima zi de concediu medical la care se anexeaza si o copie a acestuia si una care sa ateste stagiul de cotizare la asigurari sociale de la data de 01.01.2011 pentru a le depune la dosarul de pensionare

Pensie va primi de la data acceptarii cererii de pensionare daca depune dosarul in 30 de zile la data deciziei medicale a medicului expert.

Este bine sa stiti ca salariatul mai poate prezenta concediu medical si ulterior deciziei medicale pana la sfarsitul lunii caz in care nu a epuizat nr. de zile de concediu la care are dreptul in baza Legii 346 din 2003.

Pe perioada de la comunicarea deciziei medicale pana la data comunicarii deciziei de pensionare in cazul pensiei de invaliditate grad III puteti sa incheiati act aditional la CIM cu modificarea timpului de munca care nu poatye fi mai mare de jumatate din timpul normal de munca.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024