ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

La pensionare ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a primi cei 350 lei .


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intrebarea este pentru o cunostinta aflata intr-o situatie imposibila, m-a rugat sa ma interesez pentru ea. Este nascuta la data de 28 aprilie 1958, a fost casatorita, acum divortata si are 4 copii, toti majori.
Sotul a parasit-o acum 2 ani, au divortat, a considerat ca ea nu mai corespunde pretentiior lui, dar ea nu a muncit niciodata, sotul fiind navigator, a fost nevoita sa stea acasa sa creasca copiii. Intrebarea mea este daca la implinirea varstei de pensionare de 61 ani are dreptul la acea indemnizatie sociala de 350 lei si daca nu ce trebuie sa faca ca sa o obtina, a varsta ei si fara studii este greu sa gaseasca ceva de munca de acum incolo, Daca cumva gaseste ceva , chiar 4 ore pe zi cu carte de munca si mai lucreaza sa zicem pana la 61 ani, in conditiile acestea ar putea beneficia de cei 350 lei?

Mioara Micu
 User  Mioara Micu
a intrebat la 03 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2014
In conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 6/2009, incepand cu luna aprilie 2009, a fost instituita pensia sociala minima garantata care este de 350 lei incepand cu data de 1 Octombrie 2009.
Insa, pensia sociala minima garantata nu este un drept de sine statator, acesta este un accesoriu al dreptului principal, respectiv dreptul de pensie din sistemul public, prin urmare pentru acordarea acesteia, nu este necesara cererea pensionarului. Pentru a beneficia de pensie la limita de varsta trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii: varsta standard (63 de ani) si stagiu minim de cotizare(15 ani).
Din cate observam doamna respectiva nu indeplineste niciuna dintre conditii.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024