ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

mai primesc indemnizatie crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
intrebarea mea este, daca sunt in crestere copil si sunt insarcinata din nou, urmand sa nasc la sfarsitul lunii iulie 2012, iar primul copil implineste varsta de 2 ani pe 14 oct 2012, cum procedez in aceasta situatie , mai primesc indemnizatia pentru primul copil, se prelungeste aceasta indemnizatie sau cum se calculeaza avand in vedere ca in acest moment primesc 1475lei / luna.sau voi incasa indemnizatie pentru ambii copii, exista vreun adaos la prima indemnizatie?
va multumesc, in asteptarea raspunsului dvs.
cu respect,

Veronica Calil
 User  Veronica Calil
a intrebat la 07 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Veronica Calil
 User Veronica Calil
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Dec. 2011
buna ziua,
va multumesc foarte frumos pentru raspuns.
Cu respect,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Dec. 2011
Veti primi in continuare indemnizatie pentru crestere copil prin prelungirea concediului actual pana la implinirea varstei de 2 ani de catre al doilea copil nascut in timpul CIC. HG 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede acordarea indemnizatiei in acelasi cuantum primit pana la momentul solicitarii prelungirii CIC. Actulaul concediu pentru crestere si ingrijire copil va inceta in momenul in care vi se aproba noul concediu crestere copil.

Art. 8
1 In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie, pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. 2 din ordonanta de urgenta, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. 1, respectiv art. 7 din ordonanta de urgenta.
Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a varstei de 1, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.
2 In situatia prevazuta la alin. 1 se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in cuantumul primit anterior, dupa cum urmeaza:
a nu mai mult de 3.400 lei in cazul in care persoana opteaza pentru concediu si indemnizatia prevazute la art. 2 alin. 1 lit. a din ordonanta de urgenta;
b nu mai mult de 1.200 lei, in cazul in care persoana opteaza pentru concediu si indemnizatia prevazute la art. 2 alin. 1 lit. b din ordonanta de urgenta.
3 In cazul prevazut la alin. 1, daca cele 12 luni prevazute la art. 2 alin. 1 din ordonanta de urgenta sunt constituite si din perioade in care persoana a realizat venituri supuse impozitului, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate in aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate in perioadele prevazute la art. 2 alin. 5 si 6 din ordonanta de urgenta.
4 In situatia prevazuta la alin. 3, daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita anterior, cu respectarea prevederilor alin. 2.
5 In situatiile prevazute la alin. 1 si 3, dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului sau, dupa caz, la stimulentul de insertie, pentru copilul anterior, inceteaza la data acordarii noului drept.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024