ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obligativitate de a munci dupa depunerea dosarului de pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

In curand implinesc varsta de pensionare (barbat, 15.07.1955, 65 ani) si vreau sa stiu daca din momentul in care depun dosarul si pana la venirea decizie de pensionare din punct de vedere legal mai sunt obligat sa lucrez ? Lucrez in acelasi loc de 44 de ani.

Liviu Georgescu
 User  Liviu Georgescu
a intrebat la 31 Mai. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2020
CIM inceteaza de drept la data la care indepliniti conditiile cumulative de pensie.Puteti depune dosarul de pensie la data la care impliti varsta de 65 de ani, iar pensia vi se va acorda odata cu implinirea conditiilor de pensionare.Nu trebuie sa ramaneti in activitate pana ce veti primi decizia de pensionare
Articolul 56 DIN CODUL MUNCII

(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:


c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu .;;;;;
Art. 103 DIN lEGEA 263 DIN 2010
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.
(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana.
Art. 104
(1) In sistemul public de pensii, pensiile se cuvin de la data indeplinirii conditiilor prevazute de prezenta lege, in functie de categoria de pensie solicitata.
(2) Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024