ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensia de invaliditate - data acordarii platii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O salariata a beneficiat de concediu medical 183 zile pana pe 19.09.2015.Cand a fost programata la Comisia de expertiza a facut un atac cerebral si a fost din nou internata in spital, dar nemaiavand dreptul la concediu medical si-a luat concediu de odihna pe anul 2015.
Pe 20 oct.2015 s-a prezentat la comisia de expertiza din cadrul CJPP care i-a spus sa vina dupa Decizia de pensionare pe 24 nov 2015.
De pe data de 21.10.2015 salariata nu mai are nici CM nici CO,pana aduce Decizia de Pensionare cum v-a figura in pontaj?Trebuie sa faca cerere pt concediu fara salar? In momentul cand salariata prezinta Decizia, unitatea face incetare CIM cu data prezentarii Deciziei si transitere in Revisal- corect? Decizia de la Comisia de expertiza , ce data va avea de 20.10.2015 sau 24.11.2015?Salariata cu ce data va primi pensie?

Gaby Toma
 User  Gaby Toma
a intrebat la 21 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Gaby Toma la 22 Oct. 2015
In baza deciziei medicale asupra capacitatii de munca se elibereaza decia de pensionare de catre casa de pensii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gaby Toma
 User Gaby Toma
a raspuns userului adriana iancu la 22 Oct. 2015
Multumesc pt raspuns!As mai dori o precizare:salariata in urma prezentarii la Comisia de expertiza nu are nici un alt act- Decizie medicala asupra capacitatii de munca- care este total diferita de Decizia de Pensie. Asa este?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Oct. 2015
Depinde de gradul de invaliditate in care a fost incadrata persoana respectiva. Daca a fost incadrata in gradul I sau II, contractul individual de munca inceteaza de drept la data emiterii deciziei medicale a capacitatii de munca, fara a fi nevoie de decizia de pensionare emisa de casa de pensii.
Art 56
(1) Contractul individual de munca existent înceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024