ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie la limita de varsta, pensie anticipata, sau demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



sunt nascut in luna mai 1969 , am o vechime totala de 28 de ani și 7 luni din care 23 și 3 luni in grupa I de munca.( politie ) , 2 ani si 6 luni in domeniul constructiei de utilajelor miniere ( nu stiu grupa de munca ) iar ceilalti 2 ani si 10 luni reprezinta stagiul militar și scoala militara. In ce grupa de munca se incadreaza stagiul militar si scoala militara de subofiteri ? Ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial daca indeplinesc conditiile de vechime si avand n vedere varsta mea ? Daca demisionez din politie si ma angajez n sectorul privat ( muncitor necalificat ) cnd pot sa ma pensionez la limita de vrstă? Vă rog mult sa-mi dati raspunsuri concrete, nu doar prevederi legale .Multumesc mult.

Cristian Onaca
 User  Cristian Onaca
a intrebat la 25 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Laurian Marian
 User Laurian Marian
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2016
1. Pentru stagiul militar si scoala militara nu se acorda grupa de munca.
2. pentru perioadele de civil trebuie sa va adresati societatilor respective pentr obtinerea de adeverinte de grupe de munca.
3. Cei 23 ani si 3 luni de conditii speciale in politie, sunt mai mult ca sigur 22 ani si ceva, deoarece se scad cursurile, perioadele de punere la dispozitie si altele, astfel ca probabil aveti o reducere a varstei standard de pensionare de 11 ani
4. Pentru cei nascuti in mai 69, varsta standard de pensionare este 59 ani si 8 luni, de unde rezulta ca la momentul actual, ar trebu sa aveti 48 ani si 8 luni pentru a beneficia de reducerea varstei standard, sau 48 ani si 2 lunidaca nu ati avut mai mult de 3 ani cursuri si alte perioade care se scad de la grupa de munca, ori dvs. aveti doar 47 ani.
- Nu va incadrati la pensie anticipata.
- Pentru pensie anticipata partiala, politistii trebuie sa fie clasati INAPT de catre o comisie de expertiza medico-militara, fata de militari care se pot pensiona si cu APT LIMITAT.
- La vechimea de politist pe care o aveti, este o prostie sa vorbiti de demisie. Va duceti pe grila de la civili si iesiti la pensie la 65 ani dupa Legea lui Boc.
-Sfatul meu este sa asteptati implinirea a 25 ani de sapca in politie, cand probabil va incadrati si pentru trecerea in rezerva cu drept la pensie pentru limita de varsta.
-Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristian Onaca
 User Cristian Onaca
a raspuns userului adriana iancu la 14 Mar. 2016
BunÄ?? ziua .
Dvs. spuneti : â??Asadar, puteti solicita pensie la limita de varstaâ??.
Daca limita de varsta diminuatÄ?? cu 5 ani este 60 de ani din care se scad 11 ani si 6 luni ( corespunzatori celor 23 ani lucrati in grupa I ) rezultÄ?? cÄ?? pot solicita pensie pt. limita de varsta la implinirea vârstei de 48 de ani È??i 6 luni deci in luna noiembrie 2017 ?
Este corect calculul meu ?
Astept rÄ??spunsul dvs. È??i vÄ?? mulÈ??umesc anticipat pentru amabilitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2016
Potrivit art 16 din Legea 223/2015 aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, daca sunteti in activitate si indeplinti cumulativ urmatoarele conditii: ati îimplinit varsta standard de pensionare pentru limita de varsta de 60 de ani si aveti o vechime efectiva de cel putin 25 de ani, din care cel putin 15 ani reprezinta vechimea in serviciu.
Pentru cei 23 de ani lucrati in grupa I beneficiate de reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni.
Asadar, puteti solicita pensie la limita de varsta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024