ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensionare anticipata fara penalizare sau limita de varsta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori o lamurie referitoare la legea pensiei actuala si legea pensiei care va intra in vigoare incepand cu 1.09.2021.
Sunt nascuta la 23.07.1962. ??n data de 15 iunie 2021 o sÄ? am o vechime in munca de 40 ani si 9 luni, vechime care depaseste cu 8 ani stagiul complet de cotizare necesar ??n cazul meu, fapt care imi permite sa solicit pensia anticipata fara penalizare.
A?? dori sÄ? ies la pensie, dar, deoarece am lucrat in toti ace??ti ani ca personal didactic auxiliar, salariul fiind mic, a?? dori sa optez pentru jumatate din pensia sotului decedat.
As dori sÄ? stiu care dintre cele doua legi mÄ? favorizeaza. ?Žnteleg cÄ? pot opta pentru 1/2 din pensia sotului numai la legea actuala ??i legea noua imi ofera posibilitatea suplimentarii pensiei proprii cu o cota parte din cea a sotului, dar nu inteleg daca acest lucru va fi valabil ??ncepand cu septembrie 2021 pentru cazul meu. VÄ? mul??umesc pentru o eventuala clarificare.

Adaugata in: Pensii Dosar pensionare
Mara Ciobanu
 User  Mara Ciobanu
a intrebat la 21 Ian. 2021
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2021
Eu va pot spune doar ca in baza LEGII 263 DIN 2010

ART 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.
puteti opta pentru pensia sotului daca aveti cel putin 15 ani de casatorie

art 81 din Legea 127 din 2019
3) Copiii ????i so????ul supravie????uitor care au dreptul la o pensie proprie ????i Ʈndeplinesc condi????iile prev????zute de lege pentru ob????inerea pensiei de urma???? dup???? sus????in????torul decedat pot opta pentru cea mai avantajoas???? pensie.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024