ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare anticipata/limita de virsta versus CIM actual?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc frumos pentru raspunsul prompt! Intrebarea ar fi, cind primesc decizia de pensionare anticipata, am inteles, ca doar atunci se plateste-se pune in aplicare- daca inaintez la Casa de pensii Decizia de incetare a CIM? Pot sa beneficiez financiar de pensia anticipata pina primesc Decizia de pensionare la limita de virsta? Aceasta procedura este de sine statatoare fata de decizia anticipata si dureaza legal -scriptic- tot 45 zile?
Cu stima si admiratie pentru activitatea Dvs!

Ella Marton
 User  Ella Marton
a intrebat la 20 Nov. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 20 Nov. 2017
Incetarea de drept pentru indeplinirea conditiilor de pensionare , varsta stagiu de cotizare,se face numai daca nu beneficiati si de o reducere pentru lucru in conditii de grupa de munca, deosebite sau speciale.Pentru cazul in care beneficiati de vreo reducere pentru conditiile prezentate incetarea CIM se face si la limita de varsta tot in baza deciziei de pensionare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2017
In urma depunerii dosarului de pensie anticipata contractul de munca inceteaza numai in baza deciziei de pensionare , iar plata pensiei se face numai dupa ce dvs. depuneti la dosarul de pensionare de la casa de pensie o adeverinta din care sa rezulte incetarea contractului de munca.Inteleg ca dumneavoastra ati desfasurat activitate in continuare si dupa depunerea dosarului de pensionare si intre tip practic indeplineati si conditiile de trasformare a pensiei anticipate in pensie la limita de varsta.Daca ati indeplinit conditiile pentru limita de varsta angajatorul are obligatia sa va inceteze de drept contractul individual de munca in baza art 56 al.1 litera c.Continuarea activitatii se poate face numai pe baza unui alt contrac individual de munca incheiat intre parti.
In concluzie din cele prezentate de dvs. pana in prezent decizia de pensionare anticipata nu si-a produs efecte

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024