ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare de la gradul 3 la limita de varsta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Am un pensionar cu gradul 3 de handicap incadrat cu jumatate de norma.In luna martie indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta dar acesta doreste sa mai lucreze la societate.
cu este corect sa procedez in aceasta situatie? Mentionez ca in acest moment beneficiaza de sporul de vechime aferent vechimii totale in munca (asa am dedus din lege)iar la momentul pensionarii pentru limita de varsta va avea un nou CIM datorita faptului ca incepe practic de la 0.
Parerea mea ar fi :La momentul primirii deciziei de pensionare sa-i incetez contractul si ulterior sa inchei alt contract cu salariatul in cauza.
astept un raspuns favorabil si concludent.
Multumesc

Petre Daniela
 User  Petre Daniela
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Inteleg ca persoana respectiva beneficiaza de pensie de invaliditate de gradul III.In conditiile legii in vigoare , la implinirea conditiilor pentru pensionare la limita de varsta se face trecerea din oficiu de catre casa de pensii prin emiterea unei decizii de modificare .Cand intrati in posesia aceste decizii incetati CIM in baza art 56 al.1 litera c si redeschideti un alt CIM care poate fi si cu norma intreaga
Este bine ca persoana in cauza sa atraga intr-un fel atentia casei de pensii de schimbarea care trtebuie sa se produca verbal sau chiar in scris.Se mai intampla sa le scape din vedere si sa se intarzie cu operarera modificarii deciziei..

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024