ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensionare dupa concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am si eu o nelamurire. Pentru pensionare pe caz de boala trebuie neaparat sa fiu in CM sau ma pot pensiona si din concediu fara plata? Am beneficiat de cele 270 zile CM pentru diagnosticul de spondilita anchilozanta gr. 2 -3 si as vrea sa mai aman pensionarea daca se poate din cauza ca nu am intrat pe tratament biologic. Dupa cele 270 de zile pe an eu mai pot beneficia de CM sau trebuie sa lucrez ca sa mai am dreptul din nou la CM?

Adaugata in: Pensii
Dana Bumbar
 User  Dana Bumbar
a intrebat la 22 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2013
De regula dupa expirarea nr de zile de concediu medical la care aveti dreptul medicul special;ist poate face recomandare medicului expert de asigurari sociale pentru evaluarea capacitatii de munca si pensionarea pe invaliditate.Daca nu s-a intamplat acest lucru inseamna ca diagnosticul va permite continuarea muncii.
Pentru a beneficia din nou de concediu medical va trebui sa lucrati cel putin 22 de zile sa realizati stagiul de cotizare necesar platii concediului medical.Oricum pentru obtinerea unui nou concediu medical aveti nevoie de la angajator de adeverinta cu nr de zile de concediu medical in ultimele 12 luni anterioare solicitarii.
Se poate face evaluarera capacitatii de munca si in conditiile in care sunteti in concediu fara plata cu atat mai mult ca nu mai aveti dreptul la concediu medical.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024