ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


eu trebui sa merg in italia sami iau ceva la mina sau se poate verfica deaici cam lucrat acolo cu contract de munca cum procedez ca nu stiu am fost si la casa de pensii din alexandria si nu stiu nimic ce ar trebui sa facsau cemi trbui

Adaugata in: Pensii
Danut Marin
 User  Danut Marin
a intrebat la 29 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Dec. 2011
In privinta pensiei, legea prevede posibilitatea transferarii drepturilor din Romania in strainatate, in conditiile in care persoana care solicita acest lucru a fost sau este asigurata pe teritoriul Romaniei si este domiciliata in tara respectiva. Nu prevede insa nimic in privinta transferului din afara tarii in tara pentru cetatenii roamani cu domiciliu in tara.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Dec. 2011
Cartile de munca au fost scoase din uz la inceputul acestui an, vechimea fiind atestata in prezent prin adeverinta de vechime emisa de catre angajator, iar pentru cea cumulata pana la data de 31.12.2010 se va proba cu cartea de munca, acolo unde exista.

Daca ati fost incadrat cu contract de munca in Romania, prin companie de aici, si aceste contributii au fost platite pe teritoriul Romaniei atunci angajatorul va poate elibera o adeverinta de vechime prin care sa ateste existenta raportului de munca si plata contributiilor sau puteti obtine adeverintele doveditoare de la AJOFM, Casa de Pensii, Casa de sanatate si Administratia Financiara - pentru impozit. In situatia in care contributiile v-au fost platite in Italia, luati legatura cu aceste institutii si vedeti in ce masura sunt ele transferabile pe teritoriu.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024