ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot obtine adeverinta pentru conditii speciale de munca ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ! Am lucrat la Grup Feroviar Rom??n ca mecanic ajutor locomotiva un an, in perioada 2003/2004 dar in adeverinta solicitata sunt trecute conditii normale de munca si nu speciale cum prevede legea 226/2000, anexa1, pozi??ia 5 b in lista.In legea 19/2000 nu am gasit o incadrare dar am mai lucrat si la C.F.R. Intre anii1990- 1998 si mi-au dat adeverinta cu grupa1. Nu stiu daca societatea Grup Feroviar Roman figureaza in anexa 2/ legea 263/2010. Am vreo sansa sa obtin adeverinta cu conditii speciale de munca ? Va multumesc !

Adaugata in: Pensii Dosar pensie
Marian Draghici
 User  Marian Draghici
a intrebat la 21 Ian. 2020
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorel Virlanuta
 User Viorel Virlanuta (Sondor, Miner, Sudor, Lacatus Mecanic, Persoana fizica)
a raspuns userului georgeta ganea la 28 Ian. 2020
Scuzati-ma ! Dar cu ce este de vina angajatul daca angajatorul cu buna stiinta a eludat legea si nu a platit CAS-ul, acei 10% pentru conditii speciale de munca ??? In aceeasi situatie sunt si eu, am lucrat in functia de sondor 6 ani in foraje petroliere 2008-2014, in conditii de iad cate 12 ore pe zi, domeniu incadrat in conditii deosebite dar angajatorul nu a platit CAS-ul pentru grupa specifica de lucru ????i acum ma vad nevoit sa-mi caut dreptatea in justitie, desi nu exista nici o lege prin care angajatii sa-????i poata recupera drepturile, angajatorii primind in cel mai bun caz o amenda modica ! Deci in concluzie am pierdut 2 ani de sporuri conditii deosebite ????i nimeni in tara asta nu-ti face dreptate din cauza acestui vid de legislatie ! Dac???? a???? fi ????tiut îi actionam in judecata in perioada cat am lucrat la aceasta firma profitoare !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2020
Dupa data de 01.04.2001, incadrarea in conditii speciale de munca este data de plata CAS cu 10 procente in plus fata de incadrarea in conditii normale de munca datorata de angajator.
In concluzie, daca angajatorul dupa data de 01,04.2001 a incadrat locurile de munca in conditii normale, deosebite sau speciale platea un CAS diferentiat functie de aceste incadrari. Nu se elibereaza adeverinta pentru incadrarea in conditii speciale pentru perioada mentionata de dvs deoarece prin declaratiile depuse de angajator la casa de pensie la acea data in functie de CAS datorat/platit se face distinctia.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024