ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recalculacularea pensiei in baza noi legi -respectiv legea 74/2022


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua .In urma aprobarii si promulgarii legii nr.74/2022 am vazut ca am dreptul la recalcularea pensiei.Conform noi legi persoanele a caror activitate sa desfasurat in locurile de munca in grupa a-1-a si grupa a-2-a de munca anterior datei de 01/04/2001 in minerit si energie se asimileaza cu activitate desfasurata in conditii speciale.Este si cazul meu.Intrebarea este -Cine face asimilarea? Casa de pensii Gorj solicita adeverinta de conditii speciale pentru perioada respectiva eliberata de angajator .Daca duc adeverinta nu mai este asimilare este adaugare de grupe superioare.Angajatorul nu elibereaza adeverinte de conditii speciale pentru perioada respectiva spunind ca nu are nici o reglementare in acest sens si neavind locuri de munca incadrate in conditii speciale in perioada respectiva.

Marinel Catalui
 User  Marinel Catalui
a intrebat la 02 Apr. 2022
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marinel Catalui
 User Marinel Catalui
a raspuns userului Mircea Carp la 07 Apr. 2022
S-au primit acele formulare despre care casa de pensii Gorj bate campii,dar probabil nici nu a citit nimeni aceste formulare si lea trimis la angajator. Eu am intrebat de ce trebuie s???? mai aduc alta adeverin????a de grupa 2 daca eu am un asemenea document la dosarul de pensionare.Daca cititi noile formulare pina la capat undeva jos cu litere îngrosate este specificat citez-aceste adeverinte se vor completa numai in cazul în care la dosarul de pensionare nu exista documente elberate conform legii privind încadrarea în grupa 2 de munca. Angajatorul nu face nici o asimilare , asimilarea se face conform legii 74/2022 de c????tre casele de pensii, care refuza deocamdat????.Angajatorul elibereaz???? adeverinte cu conditiile în care ai lucrat , asimilare se face conform legii 74/2022.Dar ca toate legile din Romania facute neclar cu posibilitati de interepretare v-a mai trece mult timp pin???? si aceasta lege se v-a aplica ,sau poate nu se v-a aplica niciodata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Carp
 User Mircea Carp
a raspuns userului Mircea Carp la 06 Apr. 2022
Sursa o gasiti, aici:http://www.gorjtv.ro/2022/04/05/se-vor-primi-adeverinte-pentru-dosarul-de-pensionare-al-minerilor/?fbclid=IwAR2LaeyyoNNcd2gZALHEONx55z2e0IAo7q76JBApXPsrUX9PG_QlXotSxKM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Carp
 User Mircea Carp
a raspuns la intrebare la 06 Apr. 2022
Casa de Pensii Gorj a fost informat???? despre faptul c???? în cursul acestei s????pt????mâni se vor primi de la Casa Na????ional???? de Pensii Publice note de îndrumare care vor cuprinde ????i cele dou???? modele de adeverin????e ce vor trebui completate. De asemenea, este de precizat c???? de îndat???? ce Casa de Pensii Gorj va intra în posesia acestor adeverin????e, ele vor fi înaintate ????i comunicate angajatorilor a c????ror activitate face obiectul acestei modific????ri legislative. Astfel, pensionarii sau viitori pensionari nu trebuie s???? se deplaseze la sediul institu????iei pentru a intra în posesia acestor modele de adeverin????e. Prin comunicarea acestor modele de adeverin????e, Casa Jude????ean???? de Pensii Gorj dore????te s???? vin???? în sprijinul angajatorilor viza????i ca s???? poat???? elibera aceste adeverin????e în mod unitar. De asemenea, asimilarea stagiului, completarea acestora adeverin????e, este un atribut exclusiv al angajatorului, potrivit prevederilor legii 263/2010, iar casele teritoriale de pensii au atribu????ii doar în ceea ce prive????te valorificarea acestora. Pân???? la finalizarea procesului ????i primirea notelor de îndrumare pentru o fluidizare Casa Jude????ean???? de Pensii Gorj a început de ieri s???? primeasc???? ????i s???? înregistreze dosare respectiv cereri de recalculare f????r???? adeverin????e, urmând anexarea lor dup???? ce se vor l????muri toate aspectele legate de modelul adeverin????elor, comunicarea acestora ????i detalii ce ????in de aplica????ia informatic????. Pân???? în prezent s-au primit în jur de 250 de cereri de înscriere respectiv cereri de recalculare a dreptului la pensie.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024