ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recalculare pensie invaliditate !


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt pensionat pentru invaliditate din 2012. Pe ultima decizie de pensie am 14,5 ani in grupa a II-a si 2,8 ani grupa deosebita(17,2 ani de grupa deosebita). In total am vechime 30,1 ani. Acum am obtinut o noua adeverinta in care am 12 luni ( 4 luni in 2007)si (8 luni in 2008) de grupa speciala. Intrebarea mea este, acum dupa noile modificari la grupa speciala in legea pensiilor cum imi vor fi adaugate , recalculate aceste 12 luni? Va multumesc.

Cu respect,
Iftene Ovidiu

Ovidiu George Iftene
 User  Ovidiu George Iftene
a intrebat la 01 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ovidiu George Iftene
 User Ovidiu George Iftene
a raspuns userului georgeta ganea la 06 Iul. 2015
Buna ziua doamna Ganea, dvs mi-ati raspuns referitor la intrebarea mea ca nu ma ajuta cu nimic noile reglementari! Dar cei de la Pensii.com spun altceva !!! Eu ce mai cred?!!! Va atasez si raspunsul lor la aceeasi intrebare.
Prin legea 155/2015 se modifica prevederile legii pensiilor astfel ca stagiile mai mici de 2 ani lucrati in gr I sau in conditii speciale se asimileaza cu grupele de munca inferioare si se cumuleaza cu stagiile de cotizare lucrate in aceste grupe.
In urma acestor modificari aveti urmatoarele drepturi de pensionare.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 octombrie 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 14 ani si 5 luni lucrati in grupa II, 2 ani si 8 luni in conditii deosebite si 1 an in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru perioada cat beneficiate de pensie de invaliditate
Stagiul de cotizare lucrat in gr II si conditii speciale (mai mica de 2 ani) se asimileaza cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 18 ani lucrat conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 05 octombrie 2027.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2015
Cu aceste adeverinte puteti cere recalcularea pensiei in baza art 107 din Legea 263 din 2010 si art 134 din Hg 257 din 2011.Noile modificari ale Legii 263 din 2010 nu va avantajeaza intr-un fel sau altul pensia de care beneficioati in prezent

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024