ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recalculare pensie pe L263 din 2010


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am o intrebare mai complicata, cred eu, va rog mult sa-mi spuneti care e solutia corecta:
M-am pensionat in anul 2001, pe legea 3/1977, la limita de varsta, avand ca si criterii de pensionare cele cerute de OUG102/1999, avand o vechime efectiva in munca de aproape 27 de ani. Deoarece aveam aceasta vechime efectiva, mi s-a spus ca nu pot beneficia de prevederile OUG 102/1999, fiind pensionat la limita de varsta. In anul 2005 mi s-a recalculat pensia, fara sa mi se aduca la cunostinta faptul ca recalcularea este optionala si la recalculare am obtinut o pensie mai mica cu 50 ron.
Dupa aparitia legii 263/2010 am intrebat CJP MH de ce nu mi se acorda sumele ce mi se cuvin pentru gr. a II-a de munca si neprimind nici un raspuns m-am adresat instantei de judecata, procesul fiind in curs.
Intre timp am aflat ca de fapt recalcularea pe L 263/2010 se face de la 0, pe alte criterii si ca s-ar putea ca la recalculare sa am o pensie mai mica decat cea actuala. In fapt, eu doream doar sa mi se dea drepturile prevazute pentru cei care au lucrat in gr.a II-a de munca, avand in grupa o vechime de peste 25 de ani.
Stiu ca se poate face simularea calculului pensiei, dar nu cunosc formula de calcul iar cei de la CJP Mh nu ma vor ajuta niciodata, astfel ca va rog sa-mi spuneti care este formula de calcul, sau la cine sa apelez pentru simulare, pentru ca nu stiu exact daca e bine sa merg mai departe cu procesul sau sa renunt. Eventual va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul, daca se poate sa imi calculez singur pensia sau sa-mi sugerati solutia corecta.
Va multumesc anticipat, va doresc o zi minunata.




Adaugata in: Pensii
Sisu Ion
 User  Sisu Ion
a intrebat la 29 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Carp
 User Mircea Carp
a raspuns userului Georgeta Ganea la 05 Aug. 2013
Daca stagiul complet de cotizare la care sa raportat punctajul mediu anual este de 25 de ani,atunci nu aveti dreptul la cele doua majorari:

1)O.U.G.100/2008
2)Art.169(1)din legea 263/2010
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2013
Pe site-ul LaPensie.com sunt mai multe informatii despre pensie si gasiti si programul de calcul pensie .Este destul de laborios si ar fi bine sa apelati la un specialist in resurse umane pentru o simulare.Oricum daca sunteti in proces este bine sa asteptati sentinta .

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024