ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

reducere varsta pensionare in caz de lucru in grupa de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am vazut de curand ca parlamentul a aprobat un act normativ prin care reduce varsta de pensionare celor care au lucrat in grupa I munca incepand de la 2 ani lucrati nu 6 ani cum era pana acum . Reducerea e cea stiuta de 6 luni/an . Cum ramane cu grupa II-a ?

Raman valabili cei 6 ani lucrati in aceasta grupa pentru a putea fi luati in considerare la reducere varsta pensionare cu 3 luni /an ? se iau in considerare la pensionare la limita de varsta si la cea anticipata partial ? Multumesc !

Sorinel-valentin Dobre
 User  Sorinel-valentin Dobre
a intrebat la 05 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Sep. 2014
Din cate stiu eu, este doar o propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Documentul modifica Legea pensiilor, in sensul recunoasterii grupei I de munca pentru toti pensionarii care au cel putin 2 ani lucrati in aceasta grupa, ca fiind activitate desfasurata in conditii speciale.
Aceasta in conditiile in care, in acest moment, legislatia stabileste ca doar cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani in grupa I de munca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare.
La stabilirea stagiului de cotizare realizat in conditii deosebite sunt luate in calcul, in vederea reducerii varstelor standard de pensionare, si perioadele de vechime in munca mai mici de 2 ani realizate in grupa I de munca si grupa a II-a de munca, pana la data de 1 aprilie 2001
In cocluzie, de reducerea varstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, si persoanele care au desfasurat activitati incadrate in grupa I de munca pe o perioada mai mica de 6 ani.
Propunerea legislativa a fost adoptata in unanimitate de senatorii din Comisia pentru munca, iar raportul de admitere intocmit trebuia sa intre in dezbaterea Plenului Senatului saptamana aceasta.
In vedrea deschiderii dreptului la pensie anticipata, stagiul de cotizare cuprinde si perioadele suplimentare la vechime acordate pentru activitatea desfasurata in grupele I si a II ade munca. Reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani prevazuta pentru aceasta categorie de pensie nu poate fi cumulata cu nicio alta reducere prevazuta de lege sau de alte acte normative.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024