ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reducerea varstei de pensionare in conditii deosebite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La intrebarea precedenta precum ca am 34 ani vechime in munca, nascuta in iunie 1958 si am lucrat 7 ani si 6 luni in conditii deosebite mai adaug ceva , in conditii deosebite am lucrat in cadrul Ministerului de Interne 12 ani dar am primit numai 7 ani si 6 luni grupa in coditii deosebite cu toate ca am lucrat conform art. 30, lit. c, adica ma incadrez la acest articol, adica lucrand in serviciul operativ cu documente clasificate, precum urmeaza:
c) activitatile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, prevazute de actele normative cu regim clasificat emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;
Deci care este reducerea varstei de pensionare fiind incadrata numai cu 7 ai si 6 luni in conditii deosebite, totusi lucrand 12 ani in aceste conditii.

Mioara Micu
 User  Mioara Micu
a intrebat la 31 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2016
Ordinul nr. 50/1990 al Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale, Ministerului Sanatatii si Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii, care la punctul 6 prevede ca nominalizarea persoanelor care se incadrau in grupele I si a II-a de munca s-a facut de catre conducerile unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati, tinandu-se seama de conditiile concrete in care si-au desfasurat activitatea persoanele respective.
Incadrarea activitatilor sau a locurilor de munca in grupele I si a II a de munca s-a efectuat sau trebuia sa se efectueze in momentul aparitiei actului normativ , iar nominalizarea persoanelor sa poata fi probata cu documente verificabile, existente in cadrul unitatilor angajatoare.
Dovedirea perioadelor de activitate desfasurate in locurile de munca si activitatile ce se incadreaza in grupele I si II de munca in vederea pensionarii se face pe baza inregistrarii acestora in carnetul de munca conform metodologiei de completare a acestuia stabilite de Ministerul Muncii si Ocrotirilor Sociale.
Asadar, daca nu puteti sa dovediti cu inscrisuri ca, in toata perioada ati prestat activitate in grupa a II a, reducerea varstei de pensionare ramane de 1 an.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Gratiela Petrescu G Stancu George Andreescu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024