ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare contract de munca pentru pensionari de invaliditate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1. salariatul a primit decizia de la comisia de expertiza de incadrare in gradul II de invaliditate . Ultima zi de concediu medical este 14.02.2012.Cu data de 15.02.2012 se depune dosarul de pensionare la Casa de pensii . Pentru perioada de la ultima zi de concediu medical si pana la data comunicarii deciziei de pensie, de la casa de pensii , salariatul va face cerere de concediu fara plata ? Corect ?? Anterior intrarii in concediu medical salariatul a efectuat 40 ore suplimentare 8 zile , care nu au mai fost acordate si nici platite. Acum , dupa terminarea concediului medical , respectiv cu data de 15.02.2012 poate sa i se acorde orele suplimentare si sa fie pontat ca â??recuperari â??in compensarea orelor suplimentare efectuate , dupa care sa intre in concediu fara plata. ? Daca are concediu de odihna din anul anterior , poate sa efectueze zilele respective sau I se compenseaza CO in bani la data incetarii CIM ?
2. acelasi caz , situatie pentru un salariat cu decizie invaliditate grad III, care pana la primirea deciziei de la Casa de pensii , nu mai doreste sa lucreze cu 4 ore. Si el are ore suplimentare anterior intrarii in concediu medical. Daca este corect sa ii acord zilele de recuperare , 4o ore , trebuie avut in vedere ca are dreptul sa lucreze 4 ore/zi si atunci i s-ar acorda 10 zile de recuperare ?
3. Salariatii cu decizie de la comisia de expertiza , indiferent de gradul in care sunt incadrati , dupa ultima zi de concediu medical, mai pot sa fie pontati in recuperari sau concediu odihna sau trebuie sa fie doar in concediu fara plata ? Care este prevederea legala in aceasta situatie ?


Adaugata in: Pensii Pensii Codul muncii
Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 09 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula-gabriela Grama
 User Paula-gabriela Grama
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2012
Nu are nimeni un raspuns sau o sugestie ? Raman si intrebari fara raspuns ?

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024